nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

Familiars d'usuaris de la residència de la Bonanova critiquen la gestió de la pandèmia per part de l'IMAS

Imatge de la residència de la Bonanova. | GrupSerra/Arxiu

Familiars de persones internes en la residència de la Bonanova han criticat «enèrgicament» la gestió de l'Institut Mallorquí d'Assumptes Socials (IMAS) en la pandèmia de la COVID-19 i «la falta de tacte i empatia per les persones internes a la Bonanova».

Segons han expressat un grup de familiars en un comunicat, «més que la dimissió de l'actual directora, Marisa Palma», a qui han agraït la seva actitud i la seva dedicació aquests deu mesos al capdavant del centre, «hagués estat més satisfactori la dimissió de la Directora Insular de Gent Gran, Sofía Alonso i, fins i tot, la del President de l'IMAS, Javier de Juan».

En aquesta línia, els familiars s'han mostrat «ofesos» en llegir en alguns mitjans que l'IMAS va assegurar aquest divendres, després de la dimissió «per motius personals» de Palma, que «no faltaran candidats» a ocupar el seu lloc.

«El càrrec de director d'una residència pública, com La Bonanova, no és una butaca en un despatx i un substanciós sou, és tota una responsabilitat de gestionar bé una residència de persones majors, d'erradicar la gestió retrògrada, arcaica i depressiva que després de 40 anys continua prevalent i treballar diàriament i amb vocació de servei per millorar la qualitat de vida de les seves 300 residents», han incidit.

Així mateix, els familiars dels interns han dit «trobar a faltar que no hagin donat la cara per a demanar disculpes per la mala gestió en els brots de coronavirus, tant a la Bonanova com a la residència de la Llar d'ancians, que afecten bastants residents i per la quinzena de morts».

D'altra banda, han assegurat estar «indignats i molt preocupats» per la salut, física i emocional, dels seus éssers estimats, després de posar l'accent que «a dia 31 d'octubre, es compleixen 45 dies sense poder-los veure». Sobre aquest tema, han afirmat que és «totalment fals» que l'IMAS estigui aplicant des del passat 24 d'octubre, quan va sortir publicat en el BOIB, una resolució de Salut «per permetre visites, de manera excepcional, en centres amb un o més casos actius, a persones que pateixen una malaltia crònica avançada i que, per la seva situació, presentin un deteriorament psicoemocional significatiu que justifiquin el seu acompanyament».

D'aquesta resolució, han continuat, «se'ns va informar el dilluns 26 i se'ns va dir que l'equip mèdic i de psicòlegs del centre serien els qui valoressin quins residents complien aquests criteris per a poder contactar amb els seus familiars i oferir-los la possibilitat d'anar a visitar-los». «A 31 d'octubre, no s'ha facilitat cap visita familiar, exceptuant les que es permeten per la imminent defunció del resident, des del passat 17 de setembre», han lamentat.

Amb tot, han apuntat que «aquesta resolució en si, és un greuge comparatiu per a tota persona major que resideix en la residència de la Bonanova, perquè indistintament del grau de la seva malaltia, té el mateix dret a tenir cobertes les seves necessitats d'afecte familiar».

Per aquest motiu, han conclòs, «els familiars que volem veure i estar amb els nostres éssers estimats a la residència de la Bonanova, sol·licitem poder-ho fer com ho fèiem fa dos mesos, encara que, per a això, ens hagin de fer una PCR com a tots els residents i treballadors cada setmana».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.