nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

Denuncia que a la botiga oficial del Mallorca no l'entenen i el club la culpabilitza a ella i li diu que parli castellà: «Si dos es volen entendre, ho fan»

'El client sempre té raó', diu un antic consell per a comerciants. Menys quan parla en català, caldria afegir en el cas d'alguns comerços. I això darrer és el que ha aplicat el club de futbol Mallorca.

Des del perfil de Twitter Lluïsa Villanueva MALLORQUINISTA, s'ha fet públic, aquest dijous, un nou cas de discriminació lingüística i des del compte oficial del club, no només no han demanat disculpes a la seguidora mallorquinista, sinó que l'han culpabilitzat a ella.

Lluïsa Villanueva explica: «Ahir vaig passar per la botiga de Cort i l'al·lota que me va atendre em va demanar que canviàs al castellà perquè no m'entenia. Segur que si hagués parlat anglès, alemany, francès,... m'hauria pogut expressar tranquil·lament. Quina llàstima!».

La resposta oficial del club ha deixat perplexos molts dels seguidors del compte del Mallorca: «El RCD Mallorca el sent, el xerra, l?entén... però no discriminam un treballador per no entendre?l. Si dos es volen entendre, ho fan. Tot és més fàcil, i més avui dia!».

Com a mostra de la indignació provocada per la resposta del club hi ha la del soci Sebastià Sansó que els ha dit: «Discriminau una mallorquinista i trepitjau els nostres drets lingüístics. Ni es demana que es contesti en la llengua pròpia, sinó que se'ns entengui! No es tan difícil: demanau requisits lingüístics a la gent que contractau d'atenció al públic. Més greu em sap com a abonat».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa mes de 3 anys

"Que na Rosa Parks s'hagués aixecada des seient de s'autobús perquè l'ocupàs un blanc; era joveneta, estava bona i sana, no li costava mica, per tant, i no creava problemes". A que es missatge és aquest?

Valoració:20menosmas
Per M, fa mes de 3 anys

Per si no bastàs tenir un equip que és una buina de dolent, ara resulta que a la seva tenda, treuen defora de males maneres a la gent mallorquina.
No hi ha cap motiu. per ser soci, ni tampoc per anar a comprar a la seva depriment botiga.

Valoració:28menosmas
Per ??, fa mes de 3 anys

Què farà el Govern?

Valoració:19menosmas
Per JP, fa mes de 3 anys

Es que a Balears es parla menys català que al País Valencià

Valoració:-15menosmas
Per A Mallorca, en català!, fa mes de 3 anys

Abans d'entrar a la botiga ja menyspreen la nostra llengua. Mirau el rètol de la fotografia:

RCD MALLORCA
OFFICIAL STORE

Valoració:28menosmas
Per Pobleret, fa mes de 3 anys

Ni un pas enrera en la defensa de la nostra llengua i els nostres drets

Valoració:30menosmas
Per Esquirol, fa mes de 3 anys

Aquest club esportiu no te res de mallorquí; si li posassin R. C D Móstoles, la cosa quadraria molt millor...!

Valoració:21menosmas
Per Ja n'hi ha prou!, fa mes de 3 anys

Davant d'una agressió contra el català a qualsevol establiment:

https://www.dbalears.cat/balears/2020/07/31/342125/asm-difon-protocol-actuacio-davant-casos-agressions-linguistiques.html

Valoració:15menosmas
Per transcriptor ||*||, fa mes de 3 anys

«Catalans conscients, oïu-me: les Mallorques són catalanes. Per amor a la veritat, per deler de justícia, per la fretura d’alliberació que havem, ens cal reintegrar, incorporar al llinatge de Catalunya, les Balears, les illes volgudes, que no són ni poden ésser colònies ni possessió d’altres pobles, car són la pròpia substància, la pròpia sang, de la Catalunya malaurada, de la Catalunya triomfadora. (…) És, doncs, Catalunya una nacionalitat; serà una nació, un Estat. Ara bé, la nacionalitat catalana no es limita al Principat de Catalunya; s’estén, a més, per les terres del Rosselló, Cerdanya i Conflent; per les encontrades de la Ribagorça i el Pallars; per les muntanyes lliures d’Andorra; pels vergers de la València i per les blaves i assolellades illes Balears». Pere Oliver i Domenge (1916)


http://blocs.mesvilaweb.cat/balutxo/?p=258699

Valoració:14menosmas
Per transcriptor ||*||, fa mes de 3 anys

«Nosaltres els mallorquins, a grat o a desgrat, no som altra cosa que catalans de Mallorca, i Mallorca no és altra cosa que una illa catalana. Negar la catalanitat de Mallorca és la prova més evident que no es tracta d’altra cosa més que d’una manifesta i immotivada antipatia per Catalunya, que quasi tots acaben per confessar. Els prejudicis no són arguments». Antoni Salvà (1932)


http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/258699

Valoració:14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente