algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 17°
23°

Concedeixen el tercer grau a Maria Antònia Munar després de més de set anys de presó

La Secció Segona de l'Audiència Provincial de les Balears ha concedit aquest dimecres el tercer grau penitenciari a l'expresidenta del Consell de Mallorca amb Unió Mallorquina, Maria Antònia Munar, condemnada per corrupció.

La Fiscalia s'havia pronunciat a favor de la progressió a tercer grau de Munar gràcies al fet que es va aconseguir un acord pel qual la també expresidenta del Parlament es comprometia a pagar més de mig milió d'euros.

La Fiscalia assenyalava també que Munar ja ha complert més de set anys de presó -la meitat de les condemnes que pesen sobre ella- i que ha gaudit de permisos sense incidències.

La representació de Munar va donar suport a la petició perquè l'expresidenta passi al règim de semillibertat assenyalant que compta amb suport familiar, està pagant les indemnitzacions que li corresponen i està participant en activitats dins del centre penitenciari.

Entre altres factors, l'Audiència ha tengut en compte que ja ha satisfet aproximadament un 19 per cent de les responsabilitats civils (que arriben als 5,1 milions d'euros) i que Munar està a l'espera de l'execució de béns embargats.

També ha tengut en compte l'edat de Munar i el fet que no ostenta ja cap càrrec públic -pel que entén que seria molt difícil una reiteració delictiva-, així com que en alguns dels procediments pels quals està a la presó va reconèixer els fets.

Munar va ser condemnada el 2012 a cinc anys i mig de presó pels delictes de malversació continuada, prevaricació, frau a l'administració i falsedat en document oficial, en el marc de el Cas Maquillatge, que investigava un desviament de 240.000 euros públics. Posteriorment va ser condemnada a sis anys per la requalificació de Can Domenge, i més tard a dos anys i mig per un suborn relacionat amb aquells terrenys.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Ssegur que es farà justícia!, fa dervers d'un any

Quina vergonya! Quin tracte més discriminatori...
Bàrcenas, Rato, etc...

Valoració:6menosmas
Per Joan, fa dervers d'un any

A "V" (és a dir: veritas):

Fa molta llàstima llegir els teus comentaris. Entre altres coses perquè tu ets d'aquells que aconsellen a tothom allò que mai practicaràs.
Jo, si fos de tu, intentaria ser d'aquells que, per canviar el món, es canvien ells mateixos.

Valoració:4menosmas
Per justícia de part..., fa dervers d'un any

D´aquesta manera haurien d´acabar tots els corruptes peperos, privats de llibertat i pagant les quantitats robades, defraudades i desviades de l´erari públic i institucions.
Tant de bo la justícia fos equànime i justa. Emperò no hi ha cap garantia de que passi així, ja que molts són part del mateix entramat. Qualcú hi hauria de fer quelcom al respecte.
I la Fiscalia, on és ?

Valoració:0menosmas
Per No tant, fa dervers d'un any

Si els fatxes que tot li dia se fiquen per aqui a molestar, no se cansen de repetir per activa i per passiva, que els polítics independentistes s'han de pudrir a la presó, però llavors se despengen en que s'ha de posar en llibertat a tothom que no hagi conès cap delicte de sang, ningú no pot negar que és una contradicció.
I punt. No hi ha res que m'embafi més que contestar a aquests dos fatxes que venen aqui per molestar, però s'els ha de demostrar que veim que son unes bubotes s3nse criteri propi.

Valoració:5menosmas
Per nofret, fa dervers d'un any

Contrasta amb els més de 22 mil milions de euros saquetjats pels directius de Bankia a Caja Madrid. Tots perdonats per la justícia espanyola, per anar de bona fe.

Valoració:7menosmas
Per veritas, fa dervers d'un any

A "M" (o sea Macià).

La historia que cuenta es tan antigua como la misma humanidad. No sé a qué viene tanta extrañeza. Si a voste tot li ve de nou, no arribarem ni an es cap de cantó.

A "No tant, no tant"

Yo me limito a comentar (creo que tengo derecho) el tercer grado a la señora Munar. De los demás presos, como no tengo nada que decir, me callo. Eso es cosa de otros. Si te sap greu, no contestis "cohones".

Valoració:-3menosmas
Per "Els peninsulars mos roban", fa dervers d'un any

Me pareix que prevaricaren els jutges de Madrid.
Sentencia 391/2014 data 03/05/2014
Dades: dos solars, Can Domenge, un de 6.058 m2 i
l'altre de 46.204 m2, total 52.262 m2.
Se estimava valor de 60 milions de euros, lo que
suposaria un preu de m2 de 1.148 euros/m2,
Valor que se vengué per 30 milions, que surt a
574 euros/m2, que encara ès excessiu.
Aquest solar tendria un valor per aquella època
inferior a 10 milions perque fos economicament
favorable.

¿Per què una empresa promotora estaria disposada
a perdre 40 ó 20 milions de euros?

Valoració:1menosmas
Per No tant, no tant., fa dervers d'un any

Tampoc els presos independentistes, ni Valtònic, ni els joves d'Altsasu , ni molts d'altres que sin presos polítics no han comès cap delicte de sang ni molt manco han robat ni un cèntim i no deis el mateix, quan se parla de les penes de presó que els han imposat..
Dit això, me pareix molt bé que la senyora Munar tengui ja el tercer grau, i me pareixeria bé si ja tingués la llibertat completa. Perque no és això el que critic, si la doble vara de mesurar.
Me sap greu contestar a aquests individus, i més a aquests perque embulla el fil i mareja i al final s'el deixa per impossible i ell se deu creure que ha guanyat, però no puc consentir tanta falsetat.

Valoració:13menosmas
Per M, fa dervers d'un any

Ja era hora, de que li donàssin el tercer grau i tambè, de que comenci a recompondre la seva vida.
Però saben que me fa ràbia i pena, de tota aquesta història? Doncs me fa molta ràbia i pena, que gent que quan ella era la "Princesa de Mallorca" i tot li anava rodat, hi havia molta gent que presumia de la seva amistat amb la senyora Munar, que conseguia prebendes, enxufs, assessories i tot tipus de favors, però que quan s'han destapat irregularitats i aquesta senyora i els seus les han passades magres, enlloc de donar li ànims i reconfortar la, diuen que no la coneixen o que fins i tot. que estaven barallats i que els ho queia malament.
Ja és ben veritat, que els vertaders amics se veuen a l'hospital i a la presó. I per si acàs en coneixem qualcún d'aquests, ja tenim un avís de quina casta d'amistat ens oferiria.
Si hi ha qualque fons moral en tota la història de la pujada, esplendor i caiguda d'UM i de la seva presidenta, és aquest.

Valoració:11menosmas
Per veritas, fa dervers d'un any

Jamás fue persona que gozara de mis simpatías; lo que viene a decir que nunca voté a su partido. La negación total de la humildad y de la honradez.

Dicho lo cual, me parece muy bien que le den el tercer grado. Incluso que la suelten totalmente. Que devuelva lo que le corresponde y se acabó lo que se daba.

¿Qué se conseguía tenerla años y más años en la sombra?. Nada. La prisión nunca puede ser venganza. Y me figuro que otros presos igual deberían tener el mismo tratamiento. Cuando hay delitos de sangre, las cosas cambian radicalmente. No era el caso ni de lejos.

Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente