algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 20°
21°

La IV Jornada de Dinamització Lingüística reflexiona sobre el canvi en les actituds lingüístiques

La IV Jornada de Dinamització Lingüística, impulsada per la Direcció General de Política Lingüística del Govern, ha reflexionat aquest dilluns entorn del canvi en les actituds lingüístiques enfront de la llengua catalana.

Segons ha informat la Conselleria d'Educació, Universitat de Recerca, la jornada ha comptat amb experts de tots els territoris de parla catalana. Els ponents han estat Bernat Joan, Isidor Marí, Nanda Ramon, Marina Massaguer, Avel·lí Flores-Mas i Mireia Trenchs, que han aprofundit en «unes certes actituds negatives enfront de la llengua catalana», segons ha indicat la Conselleria.

També s'ha parlat dels perfils i rols que tenen les persones no catalanoparlants en aquests territoris, s'han plantejat diverses problemàtiques de caràcter sociolingüístic i s'han proposat algunes mesures d'actuació.

La directora general de Política Lingüística, Beatriu Defior, ha estat l'encarregada de tancar la jornada. Defior ha destacat la importància de les actituds lingüístiques en els processos de normalització i ha assegurat que s'escoltarà l'opinió i les propostes dels inscrits per a concretar el tema de la pròxima jornada.

La jornada s'ha dut a terme en l'edifici ONCE de Palma amb una trentena de persones. També l'han continuat en línia uns 60 inscrits, doblegant la participació d'edicions anteriors.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan, fa mes de 3 anys

Ja era hora que es reconegui que l'immersió lingüística és fracassada.
És normal, perquè la mesura, per si sola, serveix de ben poc, ja que a l'escola no obliguen a parlar català.
Cal renovar totes les polítiques lingüístiques, començant per canviar la cooficialitat per l'oficialitat, que significa que tothom està obligat a aprendre la llengua i a utilitzar-la.
Si volem ser un país normal, hem de comportar-nos com ho fan els països normals i això vol dir que la llengua del país és la que té tots els drets i la que tothom ha d'acceptar.

Valoració:1menosmas
Per Lluís, fa mes de 3 anys

Qualificar de "certes actituds negatives enfront de la llengua catalana " és relativitzar la trista realitat que pateix la nostra llengua, que és menspreada per la majoria de castellanoparlants, descuidada per les administracions i l´ensenyament i atacada per l´estat espanyol.

Valoració:1menosmas
Per Toni M, fa mes de 3 anys

Em resulta sorprenent , veure com es dediquen esforços en analitzar la realitat sociolingüística, i a la vegada la llengua és abandonada en l'àmbit educatiu.
Què és fa a la Conselleria d'Educació per afavorir que els infants parlin / aprenguin català a l'escola?

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente