cielo claro
  • Màx: 21.73°
  • Mín: 13.08°
21°

Intervenen la nova residència del Patronat Joan XXIII per a persones amb discapacitat per a frenar els contagis de Covid-19

La Conselleria de Salut i Consum, d’acord amb l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), ha ordenat aquest dilluns la intervenció de la nova residència del Patronat Joan XXIII d’atenció a persones amb discapacitat per tal de frenar els contagis de Covid-19 i garantir l’atenció adequada als usuaris. Això després que s’hagi detectat un brot en aquestes instal·lacions que afecta 17 dels 19 residents, així com 4 dels 23 treballadors que fan feina a la residència. Tots es troben asimptomàtics en aquests moments.

Com a part de les tasques de vigilància permanent i coordinada que el Govern i el Consell de Mallorca fan de l’evolució de la pandèmia a les residències de les Illes Balears, el dia 2 d’octubre es va cribrar aquest centre després que 1 dels treballadors fos positiu en la prova PCR per detectar el SARS-CoV-2. Arran d’aquest cribratge, aquest diumenge es va saber que 17 dels 19 usuaris (90 %) estaven infectats pel virus, així com altres 3 treballadors (4 en total). Així mateix, els 2 usuaris que de moment són negatius són considerats contactes estrets i, per tant, han d’estar aïllats durant 10 dies.

La residència, pel perfil social que té, només disposa d’un sol professional sanitari i en aquestes circumstàncies es necessita molt de suport per poder organitzar els procediments i els circuits per atendre els residents amb Covid-19. A més, atès que es tracta de persones amb discapacitat intel·lectual que, per les característiques que presenten, estan millor en el seu entorn sempre que no tenguin cap símptoma i es trobin bé de salut, la Subdirecció de Cronicitat va sol·licitar fer una intervenció en els termes de l’Acord del Consell de Govern de 19 de juny de 2020, per organitzar tots els processos sanitaris dins la residència a fi de prevenir l’expansió del SARS-CoV-2 i assegurar una vigilància activa eficaç dels pacients que queden en el centre a més de donar suport sanitari mentre hi hagi persones infectades de Covid-19 o amb sospita de Covid-19 que siguin vulnerables.

Diumenge, la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, va ordenar intervenir, durant 20 dies, el control de la gestió sanitària assistencial en relació amb tots els processos relacionats amb la Covid-19 d’aquest centre de serveis socials de caràcter residencial.

Així mateix, s’ha designat una coordinadora sanitària, les funcions de la qual són controlar, coordinar i dirigir l’activitat assistencial sanitària del centre, dirigint l’equip de personal de la residència i, si s’escau, el que hi assigni el Servei de Salut de les Illes Balears. A partir d’ara, el personal, l’equip directiu i la titularitat d’aquest centre, així com els mateixos residents, es regiran per les instruccions, ordres i disposicions de la coordinadora.

Cal recordar que ara fa 8 dies el Govern va decidir la intervenció de la residència privada per a gent gran Sèniors Inca i, anteriorment, aquest seguiment de la situació en els centres ja va implicar la intervenció d’altres tres residències, totes per a gent gran: Bell Entorn, Oasis i DomusVi Palma.

Actualment, a les residències per a persones amb discapacitat de les Illes Balears hi ha 471 usuaris, 18 dels quals són positius (17 de nova residència i 1 de Can Raspalls, el qual està hospitalitzat). Quant als professionals, hi ha 10 positius actius.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.