lluvia ligera
  • Màx: 15.4°
  • Mín: 7.22°
11°

No dur els nins a escola podria reportar penes de 3 a 6 mesos de presó per als pares

No dur els nins a escola podria reportar penes de 3 a 6 mesos de presó per als pares o una multa, segons explica Legálitas.

Segons recorda el despatx d'advocats, l'educació no és obligatòria fins als 6 anys, per la qual cosa abans d'aquesta edat, legalment, un menor no té obligació d'estar matriculat. Per tant, per a tots aquells pares, els fills dels quals siguin menors de 6 anys i decideixin no dur-los a escola, legalment no serà un problema.

En aquest sentit, malgrat la creença popular, no existeix cap obligació com a pare o mare per a apuntar a un fill al col·legi pel fet que el menor estigui l'any de curs escolar en el qual compleix els 3 anys.

Per tant, inscriure un menor abans dels 6 anys en etapa preescolar té caràcter voluntari, encara que a la gran majoria de nins se'ls apunti al col·legi abans dels 6 anys pels problemes familiars de conciliació per a compatibilitzar feina i cura dels fills.

No obstant això, per a totes les famílies els fills de les quals comprenguin edats des dels 6 als 16 anys sí que existeix obligatorietat. Així, aquells pares que decideixin que els seus fills no assistiran a les aules sí que podrien tenir problemes legals en activar-se el protocol d'absentisme escolar.

Això podria provocar la incoació d'un procediment administratiu i, en els casos molt greus, podrien veure's condemnats a penes de presó que poden anar fins als 6 mesos de presó o multa per deixar de complir els deures legals d'assistència inherents a la pàtria potestat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per sebastià, fa mes de 3 anys

I quines garanties dona l'estat eÑol en contrapartida? Perquè si la caguen, qui serà el perjudicat?
Sempre s'ha d'anar sota l'amenaça de la garrotada?
No canviaràn mai a aquest pais veí?

Valoració:4menosmas
Per Poruc, fa mes de 3 anys

Després del comunicat del Col.legi de Metges, dubto qui seran finalment els empresonats. Per altra banda, senyors periodistes, què voleu, fer por?Ja no en tenim, de por. Ja hem guanyat..

Valoració:6menosmas
Per indignat, fa mes de 3 anys

L'escolarització fins al 16 anys és obligatòria. No hi ha cap novetat al respecte. No dur el fill a l'escola és delicte i punt.

La cosa ja està prou complicada com per fer educació a la carta.

Hi ha estudis diuen que els nins són els que menys infecten i que solen tenir símptomes lleus o ni això.

Si es compleixen les mesures de seguretat (com s'ha de fer per a tot arreu) no hi ha d'haver cap problema.

He llegit de gent que posa en dubte la pandèmia que es queixen d'aquesta "obligatorietat"... si creuen que tot és un muntatge, quin problema tenen en dur els fills a l'escola?

Cada passa que es fa per part de les autoritats, sia quina sia, és contraatacada per qualsevol banda. Si tanquen bars, perquè tanquen bars...
Si obren els bars, perquè obren els bars...
Si ens confinen, perquè ens confinen...
Si no ens confinen, perquè no ens confinen...

Valoració:-6menosmas
Per Vergonya!, fa mes de 3 anys

En temps de pandèmia s'hauria de bloquejar aquesta llei, i donar altres possibilitats de formar se, que farien que les aules estàssin més buides i per tant, fos més fàcil mantenir les distàncies.
Hi ha estats de la UE, en les que no és obligació dur els infants a l'escola, si aquests segueixen el programa a cada. orientats pels pares o per professors particulrs, examinant se per lliure. Però a Espanya tot s'ha de fer a base de garrotades.
I si el Covid-19 se fa fort entre els infants i comença a haver hi casos greus,alhora que també afecti als docents? No sera questió de també demanar presó per aquests governants amb tan pocs recursos mentals, alhora que tsmbé per aquesta oposició formada per gent encara més beneita, que només sap fer sang i ficar els dits dins els ulls?

Valoració:7menosmas
Per Obvi, fa mes de 3 anys

I la salvació de la mort per als seus fills... no?

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente