Patronals de lloguer turístic exigeixen una moratòria de l'impost turístic durant dos anys
El president d'Estades Turístiques Vacacionals (ETV), Jordi Cerdó, ha sol·licitat al Govern una moratòria dels impostos, com per exemple el turístic vacacional, durant dos anys per a fer front a les pèrdues derivades de la crisi econòmica provocada per la COVID-19.
En roda de premsa, Cerdó, qui ha estat acompanyat aquest dimarts pel director general de Fincallorca, Benjamin Schleining, ha informat de la situació de l'activitat del lloguer turístic vacacional a les Balears.
En aquest sentit, ha sol·licitat també al Consell de Mallorca la possibilitat de llogar els habitatges més d'un mes amb l'objectiu de «salvar l'hivern» amb peticions de lloguer de llarga durada. Segons la Llei de Turisme de les Balears, el temps màxim de lloguer d'una finca turística vacacional és un mes.
«Aquesta epidèmia ens ha fotut molt. Al principi del desconfinament crèiem que la temporada se solucionaria, però amb la mesura de Regne Unit va pegar una baixada», ha assenyalat Cerdó, per a després xifrar en un 27% l'ocupació actual en finques turístiques vacacionals.
El president d'Estades Turístiques Vacacionals ha precisat que no demanen un canvi d'ús, sinó que el Consell de Mallorca doni «flexibilitat en els temps de lloguer» per a poder fer front a les pèrdues.
Des de la ETV, segons Cerdó, s'estan rebent moltes consultes sobre fer un canvi d'ús i passar de lloguer turístic vacacional a lloguer tradicional «perquè molts propietaris prefereixen ingressar alguna cosa, encara que sigui poc, que no ingressar res».
L'inconvenient amb el qual es troben els arrendadors és que, en el cas de passar a lloguer de llarga durada, «perdran la llicència de vacacional i serà la ruïna per a ells».
A més de la moratòria en el cobrament de l'impost turístic vacacional, des d'Estades Turístiques Vacacionals han sol·licitat una moratòria en el cobrament d'impostos com l'IBI o la taxa d'escombraries. Cerdó ha assenyalat que aquests pagaments, per exemple, no els correspon els habitatges vacacionals, però sí a les turístiques vacacionals.
Per part seva, el director general de Fincallorca, Benjamin Schleining, ha mostrat la seva preocupació per la situació. «Hem vengut expressament des d'Alemanya per a mostrar el nostre suport als propietaris i perquè, tots junts, trobem les solucions més òptimes per al moment que estem vivint», ha dit.
També a Illes Balears
- L’STEI denuncia que la Conselleria d’Educació amaga informació sobre ràtios i quotes
- Un vídeo del Govern sobre l'ús responsable de l'aigua rep una allau de crítiques: «S'ha de tenir un bon fetge...»
- GOB: «S’accelera la destrucció definitiva del sòl rústic a les Illes Balears»
- «Parla'm en espanyol»: un Guàrdia Civil exigeix a un veí a renunciar al català
- El 78,5 % de les famílies de les Illes Balears varen triar el català com a llengua a l'escola
1 comentari
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Aquests son uns pardals de set soles. Ahora que el negocio está de capa caída piden chicha al Govern. Pues, no. Hay que estar en las duras y en las maduras. ¿No queríais viviendas turísticas?. Ahí las tenéis. Las sacasteis del mercado de alquiler de larga duración, el que crea muchos más problemas, con el fin de ganar mas dinero importando poco que el mercado se quedase sin viviendas a precios asequibles. Una semana, 15 días, un mes, ¿qué bonito, verdad?. Y lo dice uno que tiene tres viviendas en alquiler de larga duración. Uno cinco años lleva ahí y siempre con el mismo alquiler.. Habría que recordarles a estos señores, que el propietario que alquila, lo tiene que hacer como mínimo, un año, pudiendo llegar a cinco. Y el dinerito de las fianzas al IBAVI. O sea el franquismo, sigue vivo en según que cosas. Y la guinda, el IBI. Servidor lo paga religiosamente cada año.Y la tasa de recogida de basuras, también. Por lo tanto, a pagar como todos.