Agricultura avala la marca col·lectiva 'Millor quín', de peix i marisc local
La Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació ha expressat aquest dimecres el seu suport a la marca col·lectiva 'Millor quín', creada marca creada per l'Organització de Productors Pesquers de Mallorca (Opmallorcamar) i que té per objectiu fer valdre el producte pesquer local com a exemple de frescor, qualitat i sostenibilitat.
Segons han explicat, la marca constitueix una eina per a diferenciar el peix i el marisc fresc de Mallorca, procedents de la pesca costanera artesanal, capturats amb mètodes tradicionals i mitjançant pràctiques de pesca sostenibles en caladors que circumden l'illa.
Al seu torn, la marca identifica aquells productes pesquers en els quals les activitats extractives de les embarcacions generen menys impacte ambiental. La consellera del ram, Mae de la Concha, ha presentat aquest dimecres la marca juntament amb el president de la Opmallorcamar, Miquel Socias.
També ha assistit el director general de Pesca i Medi marí, Joan Mercant, el cap de servei de Recursos Marins, Antoni Grau, i el d'Ordenació Pesquera, Xisco Rosselló. Segons De la Petxina, el distintiu servirà per a «donar força al sector al voltant d'una marca que agrupa qualitat, quilòmetre zero i sostenibilitat».
Segons ha explicat Sòcies, 'Millor quín' representa el compromís dels productors amb el medi ambient, el desenvolupament sostenible de les activitats pesqueres, la preservació de la qualitat dels productes pesquers frescos, la lluita contra el canvi climàtic i el futur de les comunitats pesqueres locals.
També a Illes Balears
- Un vídeo del Govern sobre l'ús responsable de l'aigua rep una allau de crítiques: «S'ha de tenir un bon fetge...»
- L'’ambaixador cultural’ nomenat pel PP de Cort diu «que le follen a España»
- Un grup de joves menorquins responen a les provocacions espanyolistes durant l'acte de Ses Avellanes de les festes de Sant Joan
- L'Ajuntament de Palma demana la destitució immediata del regidor de Mobilitat
- Gabriel Florit, compromís autèntic amb la poesia i la llengua
7 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
El que representa aquesta marca és un sobreesforç i unes despeses per els pescadors, els quals molts no esteim disposats a assumir. Tambe sa de dir que els pocs que s’hi sumin seran objectes pasius a l’hora de gestionar i prendre desicions respecta la marca. Volen que nosaltres mateixos ens penjem la soga i si no cumplim el seu reglament ens pegaran sa cosa a sa cadira.
Cobreu sous astronòmics per aquesta pardalada? Quants diners públics, a més costarà aquesta banalitat? Això és tot el que UP pot oferir als votants? Afrontin els verdaders problemes de Balears que per això els votarem i no facin comèdia ni armin cortines de fum per tapar les vergonyes als Borbons. Facin-se (mos) un favor, si no tenen res intel·ligent a dir, callin, almanco no faran el ridícul.
No es pot confiar gaire que el producte que volen vendre sigui realment local quan la marca ja és mig forastera. Si en lloc de "Millor quín" hagués estat "Millor quin" o "Millorquí"...
Millor quín? Traduit al castellà : mejor cual? Jo me demàn qui ha estat aquest cap de Salamó que ha triat aquesta bajanada de logo?. Qualsevol matat, segur. I sense molt de llums. A més gairabé ningú li trobarà sentit
Es podría traduir així: ¿N'hi ha algún millor que es nostro, o sigui es mallorquí?.
Hay juegos de palabras que tienen una mala "follá", de mil pares de diablos. Pues a lo mejor, el de Ibiza o el de Menorca. Como si miles de toneladas de pescado consumidas en Mallorca, no procedieran de la península. Sé de una empresa mallorquina que cargaba sus propis camiones en Barcelona.
No sé qui ha assessorat els responsables d'aquesta campanya de promoció del peix mallorquí. El nom és infumable. Què vol dir "millor quin"?