nubes dispersas
  • Màx: 17.43°
  • Mín: 8.69°
17°

L'ASM difon un protocol d'actuació davant casos d'agressions lingüístiques

L'Assemblea Sobiranista de Mallorca ha difós aquest dijous un protocol d'actuació davant els casos reiterats de maltracte lingüístic cap als catalanoparlants, tant a establiments comercials com a l'administració.

El protocol recomana actuar amb calma i demanar ser atesos per una altra persona si contesten 'no te entiendo', «recorda que parlar en català és un dret legal establert a l'Estatut d'Autonomia i dóna pautes a seguir en cas que no es respectin els drets lingüístics, entre altres la comunicació dels fets a la Direcció General de Política Lingüística».

L'ASM ofereix l'adreça de correu denuncies@assembleamallorca.cat per fer-hi arribar els fets ocorreguts, amb el compromís de fer-los arribar als mitjans i compartir-los amb altres entitats en defensa del català, com l'Obra Cultural Balear i la Plataforma en defensa de la Llengua, a fi de dur un registre el més complet possible.

L'ASM continua considerant el rei espanyol Felipe VI «com a principal responsable de l'onada d'agressions lingüístiques, arran del famós discurs del 'a por ellos' de 3 d'octubre de 2017, i li exigeix que insti públicament els castellanoparlants a respectar la llengua dels mallorquins». Al mateix temps, han denunciat el silenci de la delegada del Govern espanyol, Aina Calvo, a la petició d'una entrevista per tractar aquest tema.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Mallorquí, fa mes de 3 anys

@molt be, això si que és una agressió lingüística

Valoració:0menosmas
Per balmany, fa mes de 3 anys

A Juan Pérez:

¿Qué puedo hacer?. Nada. Defenderte con los idiomas que sabes, pues para eso están. Lo demás es fanatismo. Si los idiomas no existieran, tendríamos que hablar con las manos. Por lo tanto, bienvenidos sean. Mejor dos, que uno.

Por cierto, Pérez: Si lo buscas lo encontraras, pues está en internet a la vista de todos. Te podrás enterar de lo que largaba un tal Cristóbal Soler, en 1.974, con ocasión de la venida a Palma de la fragata "Baleares" justo en el momento de la entrega de la bandera de combate. "Lealtad a la Patria", decía entre otras cosas que hoy todo el mundo calla y esconde. Este Soler, es el boss mayor de la ASM. Era guía de O.J.E., institución de la Falange.

Valoració:-6menosmas
Per Juan Perez, fa mes de 3 anys

El otro día entraron unos alemanes a la tienda y tuve que hablar en ingles para que me entendieran. Sentí como mis derechos eran vulnerados, que puedo hacer?

Valoració:-4menosmas
Per pupa, fa mes de 3 anys

Papi, mami. Nena pupa.

Valoració:-6menosmas
Per jo mateix, fa mes de 3 anys

ARA ANAM ¡¡¡ COMPARTIT A LES XARXES SOCIALS TOT D'UNA

Valoració:19menosmas
Per ., fa mes de 3 anys

Ipso facto i amb sa rapidesa d'un congre cridaré ja me me sent agredit.

Valoració:-16menosmas
Per sebastià, fa mes de 3 anys

N'he fet una copia i l'he enviat a tots els meus contactes.
ENDAVANT LES ATXES. SENSE POR

Valoració:25menosmas
Per Jaume, fa mes de 3 anys

Jo hi afegiria un altre culpable de les agressions lingüístiques. El Govern d'Armengol pel fet d'haver aturat la potica lingüística, cosa que equival a desacreditat la llangua catalana.

Valoració:24menosmas
Per molt be, fa mes de 3 anys

Eixes accions sónt molt adients per a mots casos. Per desgràcie, per les institucions no serveixen de res.
Tot i així, sempre tingem en conte de que la ignorància pot ser intolerant i agressiva. Per a ells deixem la violència.

Valoració:21menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa mes de 3 anys

Un protocolo impecable.
Claro y sencillo, para que cualquiera pueda entenderlo independientemente de su nivel intelectual.
La única enmienda que haría sería en el punto 6; donde pone "premsa" pondría "Dbalears".
Por lo demás, perfecto.

Valoració:-19menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente