algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
14°

Rotary Club Mallorca: «Serra va ser un gran protector dels nadius, va respectar els seus costums i va aprendre la seva llengua»

Joan Fageda, president del Rotary Club de Mallorca i de la Fundació Casa Serra, propietària i custòdia de la casa on va viure Juníper Serra, manifesta la seva repulsa davant els «lamentables fets ocorreguts a EUA».

En un comunicat, Fageda ha atribuït les pintades a l'estàtua de Juníper Serra a Palma a les declaracions de la regidora de l'Ajuntament de Palma Sonia Vivas. «Un acte inacceptable i incívic, tenint en compte que Serra és Fill Il·lustre d'aquest consistori», ha remarcat.

Des del Rotary, han afegit en defensa de Juníper Serra que «va ser un gran protector dels nadius, va cercar defensar la dignitat de les comunitats indígenes, va respectar els seus costums, les seves peculiaritats i va aprendre la seva llengua». A més, han volgut destacar que Juniper Serra «és l'únic espanyol que té una estàtua com a Pare de la Nació americana al Capitoli de Congrés a Washington».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per sebastià, fa mes de 3 anys

Us tinc de dir que sempre s'ha considerat que els frares es quedaven als poblats per ajudar i evangelitzar als pobres natius.
En canvi, els conqueridors anaven "per feina" i els robaven, saquejaven i desvalisaven. O és que heu vist algun lloc a on als invassors es quedèssin a ajudar i instruïr a la gent si prou feina tenien ells i déu-te'n guard que els hi haguéssin tramés la seva cultura i tradicions...

Valoració:4menosmas
Per Vaja!, fa mes de 3 anys

Respectar-los tant com el Rotari club respecta els mallorquins?

Valoració:6menosmas
Per Pere Siurell, fa mes de 3 anys

Resposta a Sí home etc. No és opinió. És història consensuada. Cf. Todorov i molts altres. Va ser un genocidi. I el nostre frare hi va colaborar. O deixaven als "nadius" una alternativa?

Valoració:1menosmas
Per avui, fa mes de 3 anys

genocidi a mans de qui ? Reyno de Castilla !!
No cal dir res més.

Valoració:4menosmas
Per inquer, fa mes de 3 anys

Ja que veig que els rotaris consideren positiu el fet que juníper serra "va respectar els seus costums i va aprendre la seva llengua", esper que ho tenguin en compte quan es demani als metges que ENTENGUIN la nostra llengua, cosa que no tenien clar fa uns anys.

Valoració:9menosmas
Per Si, home! I quibs delictes més he comès??, fa mes de 3 anys

Ni el comentari és racista, ni frares i conqueridors castellans anaven jubts.
Però en hi ha que si no opines com ells, pareix que comets un delicte.

Valoració:5menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 3 anys

Que en Juníper Serra siga un fill il·lustre no ha de ser obstacle perquè na Sònia Vivas faci es comentari que va fer, una declaració de fill il·lustre s'ha de poder revocar fins i tot. També trob que es primer comentari és racista en es sentit que pressuposa incultura de sa gent indiana. Per altra banda, es Rotary Club segueix sense admetre dones?

Valoració:0menosmas
Per Pere Siurell, fa mes de 3 anys

El comntarí de Per fer net etc es racista i no compleix les normes d´ús... A més, ignora que creu i espada anaven junts. El resultat va ser un genocidi étnic i cultural. Hi ha bibliotecas senceres que ho documenten.

Valoració:-3menosmas
Per Pinocho?, fa mes de 3 anys

Ja! No és la versió dels nadius!

Valoració:0menosmas
Per Fer net de pintura i fer net de calúmnies, fa mes de 3 anys

La llegenda negra de Juníper Serra va sorgir de la desinformació i de la incultura, perque varen ficar dins el mateix sac als conqueridors i als misioners.
I aquesta mentida va sorgir de les comunitats indígenes americanes, que com a la resta de la gent d'aquelles latituts, la cultura no és la seva principal virtut.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente