algo de nubes
  • Màx:
  • Mín:

L'OCB suplirà la «inacció» de les institucions en la defensa dels drets lingüístics

L'Obra Cultural Balear ha criticat aquest dilluns la «passivitat» de les administracions públiques en la defensa dels drets lingüístics i ha assenyalat que a elles correspon «legalment» aquesta defensa.

L'entitat ha lamentat dues situacions de discriminació lingüística ocorregudes el passat cap de setmana en una benzinera de Palma per part d'un treballador. «Hem hagut de veure, una altra vegada, com els usuaris de la llengua pròpia de les Illes Balears segueixen patint discriminacions sense que hi hagi cap resposta per part de les institucions públiques».

Davant la «passivitat» de les administracions, han assenyalat, les manques hauran de ser suplertes per la societat civil. En aquest sentit, l'OCB ha manifestat «l'excepcionalitat» que significa que una institució de la societat civil «hagi de suplir les deficiències i incompliments dels poders públics» a l'hora de protegir i garantir els drets col·lectius i els individuals.

Al seu parer, això només passa en organitzacions socials en «estadis primitius» en els quals «l'absència dels poders públics» ha de ser compensada per iniciatives particulars. L'OCB ha criticat que després d'anys d'anuncis en relació a la creació per part del Govern de l'anomenada Oficina de Drets Lingüístics «no s'ha passat dels anuncis al fets».

Així, l'OCB ha anunciat que en les pròximes setmanes posarà en marxa diverses iniciatives en el camp dels drets lingüístics. A més, durant el mes de juliol presentarà noves eines i recursos per a garantir els drets lingüístics dels ciutadans de les Balears i es faran públiques accions empreses en l'àmbit jurídic. Mentrestant, han assegurat, des de l'OCB es donarà cobertura legal a totes les persones que vulguin denunciar agressions o discriminacions per raó de llengua.

Per la seva banda, el director general de Consum Félix Alonso, ha anunciat en el seu perfil de Twitter que una vegada que arribi la denúncia del cas de la benzinera a Consum, «actuarà amb contundència davant la vulneració de drets fonamentals».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Carles Amela, fa mes de 2 anys

Inacció del PSOE en protegir i promocionar la llengua catalana? Com sempre!
Per cert: quan parlem del local a on ens serveixen benzina, hauríem de dir "benzineria", així com fruiteria, carnisseria, drogueria, etc...
Benzinera és la persona que mos serveix benzina (benziner en cas d'un home), així com fruiter/a, carnisser/a, etc...
Enhorabona pels continguts, dBalears!

Valoració:14menosmas
Per Macià, fa mes de 2 anys

suplertes = suplides
al seu parer = a parer seu

Valoració:6menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 2 anys

A Balears s'excepcionalitat és gairebé norma si miram com també entitats com el GOB (a Eivissa GEN-GOB) han de vigilar i denunciar es desastres urbanístics que es gestors que tenim deixen que mos infligeixin

Valoració:16menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente