cielo claro
  • Màx: 21.84°
  • Mín: 13.08°
21°

El moviment LGTBI convoca una manifestació virtual el pròxim 4 de juliol

El moviment LGTBI ha convocat el pròxim dia 4 de juliol a les 19.00 hores, una manifestació virtual en la qual alçar la seva veu, sota el lema 'Sororitat i feminisme per a Transformar. Dones lesbianes, trans i bisexuals en acció! Per les més vulnerables!'.

Segons ha assenyalat l'STEI Intersindical enguany serà la primera vegada en democràcia que aquest col·lectiu no pugui sortir al carrer a defensar els seus drets amb motiu de la situació derivada de la COVID-19. No obstant això, ha explicat que sí que ho faran a través d'una manifestació telemàtica, el pròxim 4 de juliol a les 19.00 hores.

'Sororitat i feminisme per a Transformar. Dones lesbianes, trans i bisexuals en acció! Per les més vulnerables!' és el lema que ha estat triat per a visualitzar les diferents formes que hi ha de ser dona i denunciar l'impacte que la crisi de la COVID-19 ha tengut, «especialment» per a aquest col·lectiu.

En aquest sentit, el sindicat ha destacat que aquesta crisi té una dimensió triple, concretament sanitària, social i econòmica; i ha visualitzat, una vegada més, la desigualtat «greu» entre homes i dones.

A més, ha afegit l'STEI Intersindical, «la pandèmia ha agreujat moltes discriminacions que ja sofrien persones del col·lectiu LGTBI, evidenciant dificultats durant el confinament per a les persones que sofreixen incomprensió dins de les seves famílies per la seva orientació o identitat sexual; així com la transfòbia que estan sofrint els transsexuals per part dels qui volen negar la seva realitat».

Per aquest motiu, ha avançat, en l'edició d'aquest any 2020 les dones lesbianes, trans i bisexuals seran les cares visibles de la lluita pels drets del col·lectiu, amb dos eixos «fonamentals» en les reivindicacions.

Així, d'una banda, reclamaran el seu dret a poder expressar el seu gènere lliurement i poder situar-se fora de la normativitat sense haver de ser qüestionades per això. Mentrestant, per un altre, reivindicaran mesures per a pal·liar els efectes de la crisi de la COVID-19, «especialment» entre les dones del col·lectiu LGTBI, «que sofreixen una discriminació doble».

«Ara tenim l'oportunitat de reconstruir des de la base una nova manera de viure i de relacionar-nos amb el medi ambient i canviar les bases de la societat i de l'economia. Però aquest canvi de rumb també s'ha de fer des d'una perspectiva LGTBI», ha assegurat el sindicat.

D'aquesta manera, ha conclòs STEI Intersindical, «reivindiquem una reconstrucció social, econòmica i sanitària basada en la igualtat de drets i la dignitat de totes les persones amb independència de les seves identitats de gènere, sexuals, edats o nacionalitats».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.