algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.64°
15°

La UIB i Capdepera creen la càtedra de Medi Ambient de Turisme

La Universitat de les Illes Balears (UIB) i l'Ajuntament de Capdepera han creat la Càtedra de Medi Ambient i Turisme amb l'objectiu de desenvolupar activitats, projectes d'innovació, fomentar la recerca i la transferència de coneixement.

La UIB ha assenyalat aquest dilluns que el conveni l'han signat el rector de la UIB, Llorenç Huguet, i el batle de Capdepera, Rafael Fernández, al campus universitari. A través d'aquesta càtedra es crearà l'Observatori de Medi Ambient i Turisme (OMAT) de Capdepera, amb l'objectiu de fer un seguiment d'indicadors de problemes ambientals i indicadors turístics que facilitarien la informació necessària per a orientar les estratègies en política turística i mediambiental.

Segons han explicat des de la UIB, una de les funcions de la Càtedra serà donar suport a la redacció del pla integral de turisme de Capdepera. Així, es duran a terme enquestes i reunions amb les principals parts interessades per a conèixer la situació actual, les amenaces i establir les actuacions. També s'implementarà un sistema automatitzat de recollida de dades sobre el perfil del turista, el seu comportament durant la visita al municipi, així com el nivell de satisfacció amb el producte turístic de Capdepera.

La Càtedra durà a terme accions dirigides a fomentar el turisme de naturalesa i la formació del sector turístic en matèria de biodiversitat. A més, es realitzaran activitats d'educació ambiental per a donar a conèixer la biodiversitat de Capdepera i dels voltants. El programa d'activitats potenciarà la docència, entorn de les titulacions més afins a la temàtica objecte de la Càtedra, d'acord amb les assignatures incloses en els plans d'estudis de la UIB.

Des de la UIB han subratllat que la creació de la Càtedra de Medi Ambient i Turisme de Capdepera suposa «un pas més» en la línia de col·laboració que mantenen la UIB i l'Ajuntament de Capdepera. Des de 2012, l'Ajuntament té un programa d'ajuts a estudiants universitaris que premia l'excel·lència i la inversió que fan les famílies en educació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Un Gabelli, fa mes de 3 anys

A veces me pregunto a que aspiran los responsables municipals.Terminado el estado de alarma el Pueblo ha perdido la tranquilitad:
Vehiculos que no respectan circular a 30 km por el casco urbano.
Vehiculos que paran y dejan el motor en marcha contaminando el aire que respiramos, aparte de estar mal aparcados.
Vehiculos que Cruzan el casco urbàno y no paran, deberian ir por el desvio
Motos que circulan a escape libre.
Algunas casa abandonadas foco de insalubridad
No creo que esto sea lo que desea el turista que busca tranquilidad, silencio, seguridad vial y respirar aire puro.
Y finalment cual es la aportacion econòmica del Municipio para sostener la càtedra?
Espero que estos problemas los solucionen con esos estudios que va ha hacer la Universidad. Y apliquen los responsables municipales las conclusiónes a que se llegue, de lo contrario con la que està cayendo el turista se ira a otros destinos.
Animo y Adelante, Seán responsables y solucionen los problemas de los ciudadanos que para eso pagamos nuestros inpuestos.

Valoració:0menosmas
Per Tanmateix, fa mes de 3 anys

M'ha semblat veure massa influència PPera en aquesta foto.

Valoració:0menosmas
Per Biel, fa mes de 3 anys

Serà que l'ajuntament de Capdepera és un exemple de bones pràctiques en la gestió d'un turisme responsable amb el medi ambient, especialment després que permetés la destrucció d'una muntanya i una ferida sobre el paisatge de l'hermosa vall de Canyamel per a la construcció del super complex hoteler Hyatt Canyamel. Quines incoherències!

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente