algo de nubes
  • Màx: 18.79°
  • Mín: 8.69°
18°

Un benziner de Palma diu a dues clientes: «Estamos en España y no tengo porqué aguantar que me hablen en mallorquín»

Aquest diumenge migdia s'ha produït un doble cas de discriminació lingüística a la benzinera situada al Carrer d'Alfons el Magnànim, 38, de Palma.

Un dels reposadors (dBalears té el seu nom) s'ha negat a posar benzina a una dona que li ha demanat «vint euros de noranta-cinc» i malgrat que li ha aclarit «nueve cinco», l'empleat de l'establiment li ha insistit a dir: «que soy español, dímelo en español que estamos en España», davant la situació, una altra clienta li ha dit: «bueno, te lo dicen una vez y lo aprendes» i ell ha contestat «ni quiero ni me interesa, estamos en España y yo solo voy a hablar español».

Després d'una bona estona d'esperar el benziner s'ha dirigit a la segona clienta i li ha dit «bueno que, quieres gasolina o no», a la qual cosa la clienta li ha respost: «deu euros de de dièsel normal», el reposador de benzina hi ha tornat una altra vegada: «en español que estamos en España», la clienta, sense perdre els nervis, li ha contestat que «dièsel normal sona igual en castellà que en català» i li ha demanat «que per favor» que l'atengués.

Aleshores el benziner li ha explicat que és manxec, que va venir a viure a Mallorca fa anys i que no aprendrà català mai perquè «estam a Espanya» i que ell té dret a que li xerrin en espanyol, que està fart que la gent no entengui que si ell xerra en castellà tothom li ha de contestar en castellà perquè estam a Espanya...

Una de les clientes explica que «Jo li he dit que pot ser hauria d'aprendre quatre coses per fer feina a una benzinera i li he demanat si no li feia peresa haver de discutir cada vegada que li demanaven benzina en català. M'ha dit 'me da igual explicarlo tantas veces como haga falta, que estamos en España y no tengo porqué aguantar que me hablen en mallorquín'. Li he demanat després, que si en anglès tampoc. I m'ha dit 'lo justo, yo siempre español'».

dBalears, com sempre, ha contrastat els fets i ha pogut saber que no és la primera vegada que aquest empleat crea conflictes per raó de llengua.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 7
Siguiente
Per Lluis Tomas, fa mes de 3 anys

Això vol dir que els que tenen una altra llengua que no sigui la castellana, no son espanyols. Bravo !!.Llavors em pregunto...¿Qui son els separatistes? ¿Qui son els separadors?. ¿On és la "riqueza cultural" de que tant presumeixen?

Valoració:2menosmas
Per Maria teresa fiscaletti marques, fa mes de 3 anys

Probablement a n'aqueixa sra lhi digueren que no l'entenien i seguia xerrant en mallorqui! Ho feim molt aixo!

Valoració:2menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 3 anys

Es comportament d'aquest empleat de benzineria és supremacisme pur. "Som a un territori conquerit i aquí se m'ha de parlar en sa llengua des qui conquerírem"

Valoració:3menosmas
Per no es pot tolerar la incompetència en idiomes, fa mes de 3 anys

actualment no es poden tolerar incompetències en el lloc de feina, incloent-hi la lingüístiques. O sigui que, fora, al carrer. N´hi ha molts sense feina que es desenvolupen infinitament millor que equest energúmen español.

Valoració:6menosmas
Per sebastià, fa mes de 3 anys

@ Que es fotin!, - Vull entendre que ha estat un lapsus teu quan a la segona filera dius que:" I ni ell, ni ningú
m´obligarà que li parli en català"
Jo entenc que volies dir "...ningú m´obligarà que li parli en castellà"
T'he anulat el negatiu que tenies, donant per fet que la meva suposició és vàlida.

Valoració:7menosmas
Per Que es fotin!, fa mes de 3 anys

I jo no tenc per què ser atès per un ignorant malentrenyat!
I ni ell, ni ningú m´obligarà que li parli en català. Simplement, no li parlaré. Però, tan vius que són, haurien de pensar que poden perdre moltes coses.
A que no convidaríeu aquests especímens a ca vostra mai?
Que deambulin per ciutat! Que visquin al carrer... M´es igual!

Valoració:13menosmas
Per Escorpí, fa mes de 3 anys

Aquest pobre benziner és un ignorant i un incult incivilitzat, però el responsable seu és l'Estat espanyol, i aquest li dona la raó fent-lo cada dia més incult i més incivilitzat. Quina sort que tenim els mallorquins de ser catalans i no espanyols!

Valoració:26menosmas
Per Catalunya insular, fa mes de 3 anys

Un prec per a tothom. No cal que us adreceu en castellà als nostres ocupants i menys a energumens com el de la benzinera. Segur que ho entén i si no que es foti! Prou de submissió lingüística!

Valoració:38menosmas
Per todas las versiones, fa mes de 3 anys

Solo para inteligentes y sensatos.

Yo no acuso ni afirmo, ni afirmo ni acuso ya que no estaba presente en el momento de los presuntos actos. Solo digo que quiero saber la opinión de la otra parte. Nada más. Solo eso.

Por esta regla de tres, cualquier establecimiento está bajo el fuego graneado del indecente de turno que, por los motivos que sean, vaya a contar cosas a determinado lugar. Es indecente pedir boicots y manifestaciones contra un establecimiento, sin saber toda la verdad

En todos los juicios, el juez escucha la opinión de todas las partes.

Valoració:-47menosmas
Per marbosch, fa mes de 3 anys

Sr. benzinero,
Le informo que cada día salen vuelos pa casa, ah! y barcos, que no se quede aquí por excusa de darle miedo volar.
Aquí ni le queremos ni nos hace falta.
Yo, para empezar no voy a volverme a parar en su benzinera hasta que no le hayan despedido, bueno, ni en esta ni en ninguna del grupo a la que pertenece.
Si no le gustaba Mallorca, no haber venido, que nadie le invitó y lo hizo porque en su tierra debía pasar "necesidades", pero si no se adapta no hay problema, se va "pa casa" y adiós muy buenas.
Todo ésto se lo digo claro y en su lengua para que no tenga ni unas p... excusa para no decir que no ha entendido que se largue.
Gracias y saludos a su familia en la Mancha, que espero se los dé personalmente y pronto.
És que no us feis entendre. hi ha que dir-ho clar i llestos.

Valoració:61menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 7
Siguiente