algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

Medi Ambient demana al Govern espanyol «polítiques valentes» per adaptar el litoral als efectes del canvi climàtic

El conseller de Medi Ambient i Territori Miquel Mir, ha demanat, aquest divendres a la vicepresidenta quarta i ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, que la modificació de la Llei de Costes, anunciada el mes de febrer passat, inclogui «polítiques valentes i mesures efectives de desartificialització del litoral» i que les Comunitats Autònomes puguin participar de manera activa.

Mir ha assenyalat que Balears, com a territori insular, és una de les comunitats més afectades pels efectes del canvi climàtic, i especialment «pels efectes d'episodis extrems com la tempesta Glòria o la DANA de setembre de 2019». En aquest sentit, el conseller ha reclamat a la ministra que ajudi amb recursos a les comunitats per a puguin emprendre «planificacions llargues, complexes però vitals per a les generacions futures».

Mir ha demanat «fermesa» davant la Comissió Europea perquè, en el marc de les negociacions del Nou Pacte Verd europeu, l'Estat rebi els recursos necessaris per a «renaturalizar» el seu litoral i que les economies verda i blava siguin el principal manteniment per a sortir de la crisi generada per la Covid-19.

El responsable de Medi Ambient ha participat, de manera telemàtica, en el Consell consultiu de política mediambiental per a assumptes comunitaris. En el torn obert de paraules, el conseller ha felicitat Ribera pel projecte de Llei de Canvi Climàtic i l'avantprojecte de Llei de Residus que segueixen, segons han assegurat, «el camí marcat pel Govern des de la passada legislatura».

Mir ha reiterat, a més, la voluntat del Govern d'assumir les competències de costes, previst en l'Estatut de 2007, una reivindicació històrica, tal com ha recordat, i que es recull en els Acords de Bellver.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per temperatura de mar saturada, fa mes de 3 anys

La mar solia resistir més i s'escalfava més tard, tot i que fes calor a terra.
Serem manco templats a ses nits i plourà malament, i ens quedarem sense aigua dolça.
Aquests darrers anys es notava prou, i enguany es nota molt més sa resposta amb qualsevol plogudeta i restes orgànics.
Ja per maig hi havia molts més tels d'aigua tèrbola verdosa es primers pams de fondo, avançats en temps.
Supòs que veurem a s'arena reposada moltes més floracions de bacteris blauverd i marró. A algunes platges potser hauran de posar banderes roges.
Per sort hi ha manco xixa, restes orgànics de banyistes per confinaments. Però si plou rarot arrastra aigües pluvials mixtes amb clavegueres, sobretot amb infraestructures o manteniment insuficients

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente