algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
12°

S'amplien les seus on es faran les proves de selectivitat

La Universitat de les Illes Balears (UIB) i la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca han acordat ampliar les seus on se celebraran les proves d'accés a la universitat (PBAU) de tres a 11 a Mallorca a causa de l'impacte de la covid-19.

Segons ha informat la Conselleria d'Educació, a diferència de l'any passat, s'amplia el nombre d'espais per a celebrar les proves a Mallorca, que passa de tres a 11 per a poder garantir que s'adopten les condicions de seguretat sanitària necessàries i la facilitat d'accés.

En aquest sentit, ha explicat, en el cas de la Part Forana s'habilitaran sis espais. Concretament, ha detallat, l'Auditori de Peguera, Fàbrica Ramis (Inca), poliesportiu d'Alcúdia, l'antiga terminal de l'aeroport de Palma, el poliesportiu de Manacor i l'Espai 36 de Sant Llorenç.

Mentrestant, ha detallat, en el cas de Palma, s'habilitaran el campus de la UIB, el Velòdrom de Balears, el Palau de Congressos, el Conservatori de Palma i l'Escola Superior de Disseny.

Les proves seran el 7, 8 i 9 de juliol

D'altra banda, la Conselleria d'Educació ha recordat que la PBAU serà els dies 7, 8 i 9 de juliol en tot el conjunt de l'arxipèlag.

Sobre aquest tema, ha explicat que, en el cas de Menorca se celebraran en el recinte firal de Maó i a la sala multiusos de Ciutadella; a Eivissa en el recinte firal de la ciutat; i a Formentera, en l'IES Marc Ferrer.

Així mateix, quant als estudiants amb necessitats especials per illes, els de la zona de Palma faran les proves al campus de la UIB mentre que els de la zona d'Inca i de Manacor, els de Menorca i els d'Eivissa comptaran amb aules específiques en les localitats on es faran les proves.

Amb tot, tant des de Conselleria com des de la UIB s'ha volgut destacar la col·laboració dels ajuntaments implicats amb la finalitat de facilitar tot l'operatiu necessari per a celebrar les proves.

Protocol sanitari

Finalment, Educació ha destacat que en l'actualitat s'està treballant en el protocol sanitari que s'haurà d'aplicar durant la celebració de les proves.

A més, ha afegit la Conselleria, també s'han previst altres espais per a en cas que sigui necessari utilitzar-los en tenir tancada la matrícula.

El pròxim dia 2 de juliol, a través de les plataformes GESTIB i UIB digital els alumnes sabran l'espai i l'aula on els correspondrà fer l'examen.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.