cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 7.68°

L'IbDona i la UIB mantendran la col·laboració en l'impuls d'estudis de gènere

L'Institut Balear de la Dona i la Universitat de les Illes Balears mantendran la seva col·laboració en l'impuls dels estudis de gènere. La consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa, i la directora de l'IbDona, Maria Duran, han participat aquest dijous en la signatura de dos convenis amb la UIB, a través dels quals es dóna continuïtat a la col·laboració entre les dues institucions.

Els dos acords, donats a conèixer en una nota de premsa, impliquen l'aportació de 60.000 euros per part de l'IbDona per a mantenir, d'una banda, la càtedra d'estudis de violència de gènere i, per l'altre, la Universitat d'Estiu d'Estudis de Gènere, que enguany celebrarà el seu 21 edició.

Quant a la Universitat d'Estiu d'Estudis de Gènere, l'IbDona aportarà 24.000 euros. L'edició d'aquest estiu portarà el títol 'Allò que és personal és polític: de Pequín als nous reptes del segle XXI' i està previst que es dugui a terme de manera telemàtica.

El títol de la Universitat d'Estiu fa referència a la commemoració dels vint-i-cinc anys de la IV Conferència Mundial sobre la Dona de les Nacions Unides, que es va dur a terme a Pequín el setembre de 1995 i que es considera una fita del feminisme el qual va marcar un abans i un després en la lluita contra la violència masclista.

A més, la Universitat d'Estiu d'Estudis de Gènere celebrarà una taula rodona amb totes les dones que han presidit l'Institut Balear de la Dona, coincidint amb el 20 aniversari de la creació d'aquest organisme públic que dóna suport a les dones víctimes de violència masclista i que impulsa polítiques dirigides a aconseguir la igualtat.

Per al manteniment de la Càtedra d'Estudis de Violència de Gènere, l'IbDona aportarà 36.000 euros, que permetran mantenir, entre altres aspectes, l'oferta de l'assignatura 'Seminari d'Actualització en Polítiques d'Igualtat', que forma part del Màster Oficial en Polítiques d'Igualtat i Prevenció de la Violència de Gènere.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.