algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

Les Balears demanen a l'Estat que l'Ingrés Mínim Vital cobreixi la pobresa sobrevinguda

La consellera d'Afers Socials i Esports, Fina Santiago, lamenta que el nou Ingrés Mínim Vital (IMV) no cobreixi la pobresa sobrevinguda i se centri en eradicar la pobresa estructural. Santiago demana al Govern de l'Estat que modifiqui l'article del decret llei que impedeix donar cobertura a aquelles famílies que podrien viure una situació de vulnerabilitat econòmica d'un dia per l'altre.

A l'article 8.2 del decret s’especifica que es considerarà una situació de vulnerabilitat econòmica «quan la mitjana mensual del conjunt d'ingressos i rendes anuals computables de la persona beneficiària individual o del conjunt de membres de la unitat de convivència, corresponents a l'exercici anterior, en els termes establerts a l'article 18, sigui inferior, al manco en 10 euros, a la quantia mensual de la renda garantida amb aquesta prestació que correspongui en funció de la modalitat i del nombre de membres de la unitat de convivència en els termes de l'article 10».

El problema principal és que només podran accedir a l'IMV totes aquelles famílies que l'any anterior a la sol·licitud de la nova prestació estatal no haguessin tengut ingressos superiors a l'import de l'IMV. Per exemple, si una parella amb tres infants va tenir guanys econòmics per més de 12.000 l'any anterior, no podria optar a l'ajut estatal.

Només enguany, i de manera excepcional per la crisi de la Covid-19, es podrà rebre l'Ingrés Mínim Vital. De tota manera, segons el decret, els ingressos també haurien de ser inferiors a la quantia de la nova prestació.

Santiago lamenta que hagin de tornar a ser les Comunitats Autònomes les que hagin d'assumir amb els pressupostos propis aquestes situacions que en bona part venen motivades perquè o bé el mercat de treball no crea llocs de feina suficients o perquè la cobertura davant la desocupació està esgotada.

La consellera discrepa amb l'Estat que siguin les comunitats «les que hagin de cobrir aquest risc de vulnerabilitat econòmica». «No és de rebut que una persona que es queda sense feina, esgota les prestacions i demana l'IMV es quedi sense cap cobertura perquè l'any anterior va tenir ingressos», lamenta.

La conselleria d'Afers Socials i Esports considera que si bé és molt positiu que el Govern d'Espanya afronti la pobresa estructural mitjançant el nou Ingrès Mínim Vital, també ha de crear els mecanismes per poder donar cobertura a situacions sobrevingudes com la que pateixen famílies que es queden sense ingressos en poc temps.

Santiago confia que a través de l'òrgan de coordinació entre el Govern espanyol i les Comunitats Autònomes, que es crearà en breu, es modifiqui aquesta situació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Obvi, fa mes de 3 anys

I si la gent que no té feina ni Mitjans, tornassin a ca seva on deuen tenir més suport?
Per esperar què els pot caure de bo, potser hauran d´esperar molt!

Valoració:-1menosmas
Per Guillem, fa mes de 3 anys

L’estat viu tan allunyat de la realitat de les necessitats de les persones, que han de ser les institucions pròpies de les Comunitats Autònomes i les més lligades als territoris, qui les han de detectar. Es evident que si s’han de retallar despeses i s’han de suprimir algunes institucions inútils, sense cap dubte son de l’estat central.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente