algo de nubes
  • Màx: 20.15°
  • Mín: 13.93°
19°

PIMEM sol·licita al Govern espanyol la creació immediata de l'ERTO Turístic

172341

La Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (PIMEM) considera imprescindible la posada en marxa d'una nova modalitat d'Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació, l'esmentat per la federació en altres ocasions com ERTO Turístic. Un nou model que tingués una prolongació en el temps més extensa, mínim fins a Setmana Santa del 2021.

Les actuals tipologies de ERTO de Força Major, el total i el parcial, finalitzen aquest mes de juny si no s'acorda una nova pròrroga.

Des de PIMEM entenen que el teixit empresarial dedicat al sector turístic i oferta complementària en el seu sentit ampli «requereix d'una nova modalitat d'ERTO Turístic amb un temps d'aplicació molt més durador que doni temps al sector per a recuperar-se adequadament i mantenir alhora els llocs de treball».

PIMEM apunta que la darrera modificació introduïda pel Govern espanyol respecte a la regulació dels ERTO (Reial decret llei 18/2020 de Mesures Socials en Defensa de l'Ocupació) «condiciona greument les empreses i provoca que nombroses pimes del sector turístic continuïn tancades». «Cercant defensar l'ocupació s'obliga les empreses a carregar amb un pes econòmic per al qual no estan preparades. Que una empresa hagi de pagar la cotització a la Seguretat Social de tota la plantilla inclosa en els ERTO quan aquesta decideixi incorporar un sol empleat no és una mesura que trobam favorable a la recuperació de el teixit empresarial», han denunciat.

«Sense unes mesures que incentivin la reobertura dels negocis atorgant facilitats i reduccions de despeses, la reactivació serà impossible», remarca PIMEM.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.