muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.07°
12°

Negueruela apunta que sense els ERTO l'atur «hauria estat molt més dur»

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha assenyalat aquest dimarts que sense els Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTOs) la situació de l'atur «hauria estat molt més dura» a les Balears, on al maig es va disparar un 92 per cent, fins als 74.689 aturats.

Així ho ha expressat el conseller Negueruela durant una roda de premsa en la qual ha valorat les dades d'afiliació i atur del mes de maig juntament amb el director de Model Econòmic i Ocupació, Llorenç Pou.

Balears ha registrat un augment 92% durant maig, fins als 74.689 aturats, 35.792 persones més que fa un any, a causa de la crisi originada pel coronavirus, sent amb diferència la comunitat amb major augment relatiu de l'atur al maig.

En aquest sentit, Negueruela ha assegurat que es tracta de dades «complexes i dures que reflecteixen amb duresa les conseqüències de la crisi sanitària» i ha assenyalat que «posen en evidència la importància i la falta del principal sector econòmic de les Balears».

No obstant això, el conseller ha destacat que hi ha gairebé 152.000 treballadors beneficiats pels ERTOs, la qual cosa suposa que el 31 per cent dels treballadors afiliats, el doble que a Espanya. Així mateix, ha ressaltat la importància d'haver incorporat als fixos discontinus a aquests expedients i ha recordat que «sense els ERTOs la situació de l'atur seria molt més dura».

D'altra banda, el conseller ha assegurat que serà el mes de juliol quan començarà a descendir el nombre d'empleats en ERTO perquè molts començaran a reincorporar-se al seu lloc. A més, ha destacat s'ha fet una projecció en la qual s'ha conclòs que sense ERTO s'hauria aconseguit els 216.000 desocupats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.