algo de nubes
  • Màx: 16.42°
  • Mín: 7.61°
16°

Unanimitat sindical davant la proposta del conseller d'Educació de crear la Comissió General de Planificació

En relació amb la proposta del conseller d’Educació de crear la Comissió General de Planificació del curs 20-21 per a treballar l’esborrany del Pla de Retorn a la presencialitat del curs vinent, els sindicats d’educació acorden participar a les 4 comissions de treball i a les diferents subcomissions de manera conjunta, per tal de garantir que no es vulnerin les condicions sociolaborals de cap docent. Alhora rebutgen l'intent de la Conselleria de «minimitzar el pes dels representants dels treballadors a les comissions en reduir al mínim la seva presència, que just arriba a una cinquena part del total d'integrants».

«La societat ha d'anar avançant cap a una nova normalitat en què l'escola ha de tenir un paper fonamental. La crisi sanitària ha deixat palès que la docència presencial és insubstituïble per tal de contribuir en la seva tasca integradora i compensadora de desigualtats. Però la presencialitat s'ha de fer amb garanties sanitàries», han explicat.

La intenció és fomentar les mesures sanitàries, minvar la bretxa educativa, potenciar la formació digital i garantir l’educació de l'alumnat, sense que es perjudiquin els interessos de cap col·lectiu. Aquest bloc sindical el configuren tots els sindicats de l’ensenyament públic i concertat.

Per tot això, els representants dels docents, conjuntament, «treballarem les respectives reunions per després fer totes les aportacions a les Meses Sectorials que se’n derivin, que és on correspon la seva aprovació legítima». En aquest sentit, per a fer tota aquesta tasca, exigeixen a l’administració que els comuniqui:

- Quin és el marge pressupostari de què disposa Educació.

Sense una assignació extraordinària per augmentar notablement els pressupostos d’Educació, difícilment podran dur-se a terme mesures efectives per afrontar el nou curs escolar amb un probable escenari de crisi sanitària.

- Quina és la quota de professorat prevista.

Hi ha diversos escenaris dels previsibles que requereixen d’un augment significatiu del nombre de docents per poder arribar a les ràtios que assenyalen els protocols sanitaris de seguretat i salut.

- En quina situació es troba el Pla de conciliació que es treballa amb la Conselleria de Treball , la d’Afers Socials i els Ajuntaments.

La conciliació de la vida laboral i familiar ha de tenir una solució global, de tota la societat; per tant, s’ha de garantir el treball productiu i també els espais de conciliació necessaris. Aquest objectiu s’ha d’assolir mitjançant polítiques socials i de forma coordinada amb el món laboral. La conciliació no pot recaure en els centres educatius, ja que la seva tasca és de caire educatiu.

- Quin és el fons econòmic que l’Estat ha deixat a Balears, i quina d’aquesta partida es destinarà a Educació.

- Un tracte igualitari per tot l’alumnat del territori, cosa que implica una coordinació amb la resta de Comunitats Autònomes a la Conferència Sectorial d’Educació.

- Que tots els documents han d’estar finalitzats abans del 15 de juny, per tal de donar temps als centres per enllestir els plans de contingència.

- En quina situació queden les escoletes privades, d’Ajuntaments i patronats. S’ha de crear una subcomissió específica per 0-3.

Amb els més petits és molt complex aplicar els protocols de seguretat i, al mateix temps, atendre les necessitats afectives i educatives dels infants.

Per concloure, els sindicats junts avisen que es mantendran «vigilants», i exigiran que tots els documents passin preceptivament per les Meses Sectorials respectives, com a òrgans oficials que són per a la negociació de les condicions sociolaborals dels docents.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.