cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.41°

Justícia espanyola: imputen la víctima d'una violació de domicili per haver filmat el delicte dels policies

El Jutjat d'Instrucció número 12 de Palma ha citat com a investigat, per un delicte de desobediència, el jove que va enregistrar el vídeo que es va fer viral a les xarxes en el qual s'hi podia veure diversos agents de la policia espanyola dins un pis mentre l'amo els exigia que sortissin si no li ensenyaven l'ordre judicial.

El Jutjat ha admès a tràmit una denúncia del sindicat policial Jupol i ha fixat pel mes de setembre la declaració del jove com a investigat. També s'ha citat els testimonis i pel mes de juliol al denunciant, un representant de Jupol.

La magistrada Victoria Pelufo considera que dels fets relatats en la denúncia podria desprendre's un possible delicte de desobediència a l'autoritat i no entra en altres delictes que plantejava Jupol en el seu escrit (injúries i calúmnies amb publicitat i delicte contra la intimitat).

El secretari provincial de Jupol a les Balears, Chechu Enrique, ha expressat la satisfacció del sindicat per l'inici de les diligències.

Els fets recollits en el vídeo varen tenir lloc, segons la policia, el 9 de maig, tot i que alguns dels policies no duien màscara, la qual cosa, si es confirma que era aquell dia, seria antireglamentària.

Al vídeo es pot veure alguns membres de la policia espanyola vestits d'uniforme i altres de paisà dins un pis i les persones que hi són els comminen a sortir, a la qual cosa s'hi neguen en reiterades ocasions, mentre un dels joves que hi ha al pis els hi demana si tenen permís o una ordre judicial.

Els policies insisteixen en demanar la documentació als joves i aquests els insisteixen en que abandonin immediatament el pis al qual han accedit sense permís.

Els joves del pis els demanen més d'una vintena de vegades que abandonin el seu domicili fins que els policies reculen fins al llindar de la porta, en aquests moments un dels joves intenta tancar la porta i un dels agents li ho impedeix mentre insisteix a un altre dels joves, el que està enregistrant els fets, que li mostri la documentació i li diu que si s'hi nega serà detengut, a la qual cosa el jove respon que no el poden detenir ni per no mostrar el seu carnet ni per usar el mòbil dins un pis particular.

Els policies mantenen una actitud i un to poc respectuós amb els ciutadans als quals han violat el seu domicili, els intenten intimidar perquè s'identifiquin i deixin de gravar amb el mòbil.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per sebastià, fa mes de 3 anys

S.O.S. - S.O.S - S.O.S -
Europa, que hi ha algú?
Europa, hay alguien ?
Europe, y a t'il quelqun?
Europe, is there someone?
Europa, gibt es jemanden?
Europa, c'è qualcuno?

Valoració:16menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 3 anys

I és curiós com un sindicat es dedica a defensar privilegis

Valoració:16menosmas
Per Capicorb, fa mes de 3 anys

L'estat democràtic de dret en mans d'uns funcionaris ignorants, amb mala llet, mala fe, prejudicis i prevenció cap a tot allò que no entenen o els sona estrany (els drets i les llibertats dels ciutadans, la llengua catalana....).

Valoració:20menosmas
Per Pobleret, fa mes de 3 anys

Tots sabem que vivim a un país on els drets humans reculen día a día i on la brutalitat i inmumitat policial ha donat innumerables proves de la seva existència. I no parlem ja de la justícia., la d'aquí, no la de bon de veres.

Valoració:24menosmas
Per sebastià, fa mes de 3 anys

Estat d'alarma? Ho han aconseguit.
Estem tots alarmats.

Valoració:19menosmas
Per Ells són omnipotents. Com Déu!, fa mes de 3 anys

És clar que no volen la evidencia ni la claredat!

Valoració:17menosmas
Per tot previsibilitat, fa mes de 3 anys

Imputen a l´agredit i no a l´agressor ???
En quina dictadura estam, Mao, Stalin, , Quim-Jong-Ung, Erdogan ???

Valoració:20menosmas
Per M, fa mes de 3 anys

Aquesta llei que prohibeix filmar als agents mentres "actuen" crea indefensió en la ciutadania i se pot qualificar de prevaricació. S'hauria de demanar al govern d'Espanya actual, la derogació d'aquesta llei. alhora que s'exigesquin responsabilitats als que le varen crear.

Valoració:21menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente