algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 8.69°
18°

El Consell licita el nou refugi de Galatzó que comptarà amb 52 places

El departament de Sostenibilitat i Medi Ambient del Consell de Mallorca ha licitat aquest dijous el nou refugi previst en la finca de Galatzó, a Calvià. El pressupost previst serà d'1,4 milions d'euros, provinents de l'Impost de Turisme Sostenible (ITS) i el termini per a presentar ofertes finalitzarà el pròxim 18 de juny.

Segons ha informat la institució insular, aquesta nova instal·lació ocuparà l'espai de les antigues porcateres i comptarà amb un total de 52 places, cuines i menjadors i una gran sala per a esdeveniments relacionats amb el medi ambient.

«Aviat els mallorquins gaudiran d'aquest nou espai públic en la Serra de Tramuntana», ha apuntat la presidenta del Consell, Catalina Cladera. La presidenta ha assenyalat que s'estan fent «passos ferms per a aconseguir una Mallorca sostenible social, econòmica i mitjà ambientalment que faci compatible l'activitat econòmica amb la protecció del territori i la preservació de l'entorn natural».

Per part seva, la vicepresidenta segona del Consell i responsable insular de Sostenibilitat, Aurora Ribot, ha assegurat que «aquest és un projecte molt volgut pel departament». «Serà la porta d'entrada a la Ruta de Pedra en Sec pel sud», ha indicat, al que ha afegit que el refugi «és part important dels projectes inclosos en el Pla de Reactivació del Consell».

Millora en l'oferta de senderisme i turisme actiu

Així mateix, l'alcalde de Calvià, Alfonso Rodríguez, ha declarat que l'obertura del nou refugi «conferirà al municipi un nou valor», mentre que per al tinent d'alcalde, Rafel Sedano, la nova instal·lació posicionarà la finca Galatzó com un model de la Serra de Tramuntana «per a gaudir de l'esport i de l'oci».

D'altra banda, el director de l'Agència d'Estratègia Turística de Balears (Aetib), Manel Porras, ha assenyalat que gràcies a les inversions procedents de l'ITS es poden dur a terme projectes com aquest nou refugi i ha apuntat que és «una iniciativa que millorarà notablement l'oferta de senderisme i turisme actiu».

La finca del Galatzó és una possessió situada en el nord del municipi de Calvià i la més gran de les Balears. Té una superfície de més de 14 milions de metres quadrats, gairebé un 10 per cent de l'extensió total del municipi calvianer. El Consell ha recordat que es tracta d'un territori de «gran valor paisatgístic i etnològic amb llocs emblemàtics».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.