nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
15°

El Parlament aprova el decret perquè els alumnes es puguin escolaritzar telemàticament

El ple del Parlament ha validat aquest dimarts el decret del Govern que possibilita l'escolarització de manera telemàtica, com a via per a afrontar els efectes del coronavirus (COVID-19) i facilitar l'inici del pròxim curs.

El decret va ser aprovat el passat 8 de maig pel Consell de Govern. Entre altres aspectes, estableix que tot el procés d'escolarització sigui telemàtic, i modifica el calendari d'adscripció i admissió; així mateix, també determina que l'accés a la bossa d'interins docents per a cobrir vacants i substitucions es faci per via telemàtica.

El conseller d'Educació, Universitat i Recerca ha demanat el suport de la Cambra argumentant que és un «instrument pragmàtic sense contingut ideològic». A més, ha defensat que es va treballar amb agents implicats.

March ha apuntat que molts centres estaven preocupats per quedar-se sense «cap mena de màrqueting educatiu» i que varis centres han realitzat jornades de portes obertes de manera virtual. Igualment, March ha explicat que el Govern està treballant en la bossa d'interins per al pròxim curs i que estan «a punt de sortir» les licitacions de reformes de centres, que es duran a terme a l'estiu.

Finalment, ha assenyalat que estan preparant la planificació del pròxim curs per a donar «la màxima seguretat» a les famílies i els docents. Cal recordar que l'alumnat de les Balears reprendrà les classes presencials en el pròxim curs 2020-2021, de manera que finalment no hi haurà retorn a les aules fins a setembre. Amb tot, els estudiants dels últims cursos d'etapa poden assistir a tutories amb cita prèvia en la fase 2, en la qual es troben les Balears actualment.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.