algo de nubes
  • Màx: 12.18°
  • Mín: 7.77°
12°

Educació confirma que la promoció i la titulació serà «la norma general»

La Conselleria d'Educació ha confirmat aquest dijous que la promoció de curs serà «la norma general» i la titulació d'ESO i Batxillerat «la pràctica habitual».

Així consta en les instruccions que aquest dijous s'han enviat als centres educatius i que adeqüen els criteris de promoció i titulació dels alumnes de l'Educació Secundària Obligatòria i de Batxillerat de les Balears a l'Ordre dictada pel Ministeri amb les directrius per al tercer trimestre d'aquest curs i l'inici del següent.

Segons ha explicat la Conselleria, la promoció de curs serà la «norma general» en totes les etapes i la titulació serà «la pràctica habitual» a 4t d'ESO i 2n de batxillerat. Han indicat que el nombre de matèries suspeses no serà una limitació per a la promoció o titulació dels alumnes. Per tant, aquest número «no pot ser un criteri determinant» per a la no promoció o la no titulació.

Procés de decisió

Des de la Conselleria han assenyalat que la decisió sobre la promoció de curs o la titulació serà integrada i estarà basada en la progressió de l'alumne i en la consecució dels objectius generals de l'etapa i el desenvolupament de les competències clau per davant dels objectius d'avaluació específics de cada matèria.

Per a prendre la decisió, l'equip docent haurà de tenir especialment en compte la maduresa de l'alumne i les possibilitats de continuar els seus estudis amb èxit. Aquesta decisió, han afegit, s'ha de prendre de manera col·legiada per l'equip docent, preferentment per consens o, si no és possible, per majoria simple i vot de qualitat del tutor en cas d'empat.

Cada professor titular tendrà només un vot, independentment del nombre de matèries que imparteixi a l'alumne. La decisió sobre la promoció o la titulació s'ha de prendre en la convocatòria ordinària, sense perjudici que, si resulta negativa, en la convocatòria extraordinària es pugui modificar a partir de les qualificacions de l'avaluació extraordinària.

La repetició es considerarà una mesura de «caràcter excepcional», que s'adoptarà en funció de l'evolució acadèmica de l'alumne durant el període previ a la suspensió de l'activitat lectiva presencial. També es tindran en compte, «exclusivament de manera positiva», les activitats, tasques i exàmens realitzats durant el període de suspensió de les activitats lectives presencials.

A causa del seu caràcter excepcional, aquesta mesura només es podrà recordar quan es justifiqui, convenientment i per escrit, que és la més favorable per a l'alumne una vegada s'hagin tingut en compte totes les alternatives possibles. En aquest cas, l'equip docent haurà d'elaborar un programa de reforç i de recuperació per a aquests alumnes.

Matèries suspeses

Sobre les matèries avaluades negativament en la convocatòria ordinària (tant siguin del curs actual com de cursos anteriors) Educació ha apuntat que es podran recuperar a la convocatòria extraordinària.

En el cas d'obtenir el títol en la convocatòria ordinària, no es podran recuperar les matèries suspeses. Les matèries avaluades negativament en la convocatòria extraordinària, s'hauran de recuperar el curs següent.

Informe individual

Complementant la documentació habitual que es genera a final de curs, l'equip docent haurà d'emetre un informe individual per a valorar la tasca realitzada per cada alumne durant el confinament, en el qual s'inclouran les manques que d'aquest es derivin.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Ho diu el Govern, fa mes de 3 anys

Ja ho sabeu, joves!
NO CAL QUE ESTUDIEU!

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente