algo de nubes
  • Màx: 16.75°
  • Mín: 7.61°
16°

La Conselleria de Salut inicia l’estudi de prevalença de la Covid-19 en la població de les Balears

La Conselleria de Salut i Consum ha iniciat aquest dimarts l'Estudi epidemiològic de la infecció per SARS-CoV2 (ENE-COVID) dissenyat pel Ministeri de Sanitat i l'Instituto de Salud Carlos III. A les Illes Balears hi seran citades 4.934 persones: 2.497 a Mallorca, 973 a Menorca, 1.014 a Eivissa i 450 a Formentera.

Amb aquest estudi es pretén estimar el percentatge de la població que ha estat en contacte i ha desenvolupat anticossos enfront del nou coronavirus SARS-CoV-2. Aquest fet és conegut amb el concepte de seroprevalença.

El Servei de Salut cita telefònicament la població determinada per l'Institut Nacional d'Estadística. En aquesta mostra poblacional hi haurà persones de tots els grups d'edat i localitzacions geogràfiques. Aquest dimarts han començat les telefonades, que es coordinen per mitjà de l’Atenció Primària de les diferents illes, i a partir de demà ja hi haurà població citada per a prendre les mostres.

El Servei de Salut informa durant la telefonada sobre els objectius de l’ENE-COVID, sol·licitarà el consentiment per a participar-hi i concertarà la visita domiciliària o la cita en el centre de salut, segons l'evolució de l'epidèmia i les circumstàncies de cada família. La participació en l'estudi és voluntària.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.