lluvia moderada
  • Màx: 13.56°
  • Mín: 8.71°

[VÍDEO] 'Cuidem-nos', el nou vídeo del Consell que incideix en el compromís social envers les violències masclistes

«Si penses que qualque amiga, una companya de feina, una cosina, una germana, poden estar en una situació de violència de gènere a casa, telefona'ls, diga'ls que poden comptar amb tu, que hi ets. Cuidem-nos». Amb aquesta crida a la responsabilitat social individual i col·lectiva, el Consell de Mallorca llença per les seves xarxes socials i mitjans de comunicació una segona fase de la campanya de sensibilització envers les violències masclistes i difusió dels serveis d'atenció a les víctimes, canalitzats a través del telèfon d'atenció a la dona del Consell de Mallorca (971598205).

Es tracta d'una segona fase de la campanya de sensibilització social envers les violències masclistes impulsada pel Departament de Presidència, des de la Direcció Insular d'Igualtat i Diversitat d'ençà del decret d'estat d'alarma provocat per la crisi de la Covid-19.

El dia 20 de març, el Consell va llençar la campanya 'L'atenció no s'atura. Telefona i t'atendrem', amb un doble objectiu: difondre el telèfon d'atenció a les víctimes de violències masclistes i convidar la ciutadania a estar atenta a possibles situacions de violències en el seu entorn més proper. Es va difondre pels canals propis del Consell i premsa escrita de Mallorca (diaris i premsa local).

La segona fase de la campanya incideix en aquest missatge. 'Cuidem-nos' és una crida al compromís social de totes i tots els mallorquins amb les violències masclistes i les seves víctimes, tant durant la situació de confinament com després, amb l'objectiu de prevenir i evitar situacions de violència. Una crida que va més enllà de l'actual situació de confinament, ja que les situacions de violència poden registrar-se tant durant l'estat de confinament amb l'agressor, com durant la fase de desconfinament, moment que podria provocar noves situacions de violències.

L'audiovisual, enregistrat durant el període de confinament, convida a actuar, a telefonar a una amiga, coneguda o companya qui sospitam podria viure a casa una situació de violència masclista. Es difondrà també per les xarxes socials del Consell de Mallorca i els seus departaments, així com per televisions, ràdios i mitjans digitals d'àmbit insular de Mallorca fins al 8 de maig.

El Consell de Mallorca ha garantit el manteniment de tots els serveis que presta la institució insular, com són l'atenció psicològica, l'atenció jurídica, informació i orientació i el servei d'habitatge i acompanyament. S'ha reforçat l'atenció telefònica i posat en marxa estratègies confidencials de comunicació, per garantir un seguiment i contacte permanent amb elles. S'han habilitat 48 habitatges més per acollir les víctimes i els seus fills o filles, i creat un nou servei per a dones víctimes de prostitució i tracta.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.