algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 21°
28°

S’han fet prop de 30.000 proves a les Balears per a detectar el coronavirus

A les Illes Balears hi ha 655 casos positius actius de SARS-CoV-2, d’acord amb les dades del Ministeri de Sanitat, és a dir, 13 més que ahir. Així mateix, s’han comunicat 3 defuncions i el total acumulat és de 164 morts. En total, s’han duit a terme 28.224 proves de laboratori (25.862 PCR i 2.362 tests d’anticossos).

Quant a la situació en els hospitals, a Mallorca hi ha 355 persones hospitalitzades, 56 de les quals es troben en unitats de cures intensives. La resta de persones, 511, reben atenció per part de les unitats d’atenció al coronavirus.

A Menorca, hi ha 8 persones hospitalitzades (5 a l’UCI). També hi ha 14 persones en seguiment per part de les UVAC.

A Eivissa, són 41 les persones hospitalitzades (11 a l’UCI). Altres 22 persones reben atenció de les UVAC a Eivissa i a Formentera. A Formentera, el primer pacient que havia donat positiu en COVID-19 ha estat donat d’alta després de 19 dies d’ingrés a l’UCI de Can Misses.

D'ençà que va començar l'epidèmia, s'han detectat un total de 310 casos positius entre els professionals que fan feina en els centres sanitaris, el 17% dels 1.836 casos que s'han detectat en total a les Illes fins ara. De tots aquests casos, a dia d'avui hi ha 142 professionals sanitaris que són positius actius, xifra que representa menys de l’1% dels 16.000 professionals que fan feina a la sanitat de les Illes Balears. Un total de 239 estan en vigilància activa.

La situació a les residències: ja s’han cribrat 30 centres, el 52% dels usuaris i el 53,5% dels treballadors

Pel que fa a la situació a les residències de gent gran, en les darreres hores s’han registrat dos nous casos positius d’usuaris. El nombre de residents positius actius avui és de 219; altres 38 residents han superat la malaltia, i 68 han perdut la vida amb infecció per coronavirus. Els professionals actius són 102 i d’altres 31 s’han curat.

Quant a les residències per a persones amb discapacitat, la situació no ha variat respecte d’ahir: ara mateix hi ha un resident positiu actiu, que es troba hospitalitzat, i 35 de les 36 persones que s’havien contagiat s’han curat. També hi ha 8 professionals amb contagi actiu, mentre que la resta ha superat ja la infecció.

Fins al moment s’han cribrat 30 residències de les Balears (23 per a gent gran i 7 per a persones amb discapacitat).

En total, les proves s’han fet a 5.550 persones. Això suposa el 52% dels usuaris totals i el 53,5 % dels treballadors que hi ha en aquests centres. Tots els centres amb positius han estat ja cribrats i ara se n’han inclòs d’altres en què no s’havia detectat cap positiu. S’han prioritzat per la gran capacitat —com ara la Llar d’Ancians de Palma amb prop de 250 usuaris. Se seguiran pentinant més centres, i es prioritzaran els que tenguin casos positius i/o sospitosos.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.