algo de nubes
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 6.73°

Santiago defensa la Renda Social de les Balears per a complementar l'ingrés mínim que prepara l'Estat

La consellera d'Assumptes Socials i Esports, Fina Santiago, ha defensat la Renda Social de les Balears per a complementar l'ingrés mínim vital que prepara l'Estat espanyol.

Segons ha informat la Conselleria d'Assumptes Socials i Esports aquest dilluns, Santiago ha mantengut aquesta jornada una primera trobada amb el ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, per a intercanviar impressions sobre el futur Ingrés Mínim Vital que el Govern està preparant per a aprovar-lo el mes de maig.

La consellera ha defensat que el model a seguir per a l'ingrés mínim vital que prepara l'Estat hauria de ser el de la Renda Social Garantida (Resoga) de les Balears i que, en el futur, la prestació autonòmica serveixi per a complementar la de l'Estat.

Més en concret, ha exposat al ministre que l'Estat hauria d'apostar per un mecanisme descentralitzat similar al que se segueix en el cas de les Pensions no Contributives (PNC). D'aquesta manera, ha afegit, el Ministeri establiria un Mínim Vital per a llars unipersonals i per als nuclis familiars i, posteriorment, les Comunitats Autònomes complementarien aquest ingrés en funció de la realitat econòmica i social del territori.

Així mateix, ha reiterat al Ministeri el seu oferiment de la Renda Social Garantida com a patró a seguir per a establir l'estructura del futur Mínim Vital estatal. La consellera li ha explicat que en 2016 va entrar en funcionament a les Balears per a aquelles famílies més vulnerables i que ara s'ha ampliat a tots els majors de 18 anys que han vist com la seva situació s'agreujava per la crisi sanitària que ha provocat el SARS-CoV-2.

En aquesta línia, Santiago ha defensat que la nova prestació estatal no estigui lligada a una contraprestació del ciutadà, sinó exclusivament a la seva situació econòmica, com ocorre a les Balears. Finalment, ha considerat que és «essencial» que els paràmetres siguin econòmics perquè la volatilitat de l'economia és «absoluta» i lligar la futura prestació a la inserció laboral, en aquests moments d'incertesa, seria «un error» des de l'òptica social.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.