algo de nubes
  • Màx: 18.78°
  • Mín: 13.93°
19°

Un agent de la Guàrdia Civil a una resident a Selva que li va parlar en català: «No te entiendo»

170605

Divendres de la setmana passada, una resident al poble de Selva, va denunciar a través del seu compte de Twitter un incident amb un agent de la Guàrdia Civil, en un control a la sortida del seu poble.

A.M. Explica que tornava de fer la compra per a tota la família a Inca, quan la varen aturar a un control de la Guàrdia Civil. A.M. Es va dirigir en llengua catalana a l'agent i aquest li contestà que no l'entenia.

A.M. Denuncia que, a partir d'aquí, «la cosa es va complicar» i que l'agent del cos militar li va demanar la documentació i els papers del cotxe i la va retenir durant vint minuts.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Jod del Campo, fa mes de 3 anys

Que jo sàpiga a les Balears es tan LEGAL parlar cualsevol deles dues llengues, cla que pot ser que la persona que no te educació va ser la que no va permetre a la otra persona parlar en una llengua oficial.
En lloc he llegit que el pòlicía li parles amb mal educació.

Valoració:3menosmas
Per un mes, fa mes de 3 anys

a @anneta_marti, crec que vols fer una mica de política, no sé si entens el que és un estat d'alarma, el confinament és obligatori, anar de Selva a Inca és bottar-se la norma, indistintament de que el funcionari sàpiga o no català, sa primera persona que fa una infracció ets tu, perque estic segur que a Selva hi ha botigues, forns, farmàcies, a la fi que pots aconseguir-ho tot. sortir de Selva no era necesari, i ja posats le vesis pogut dir que anaves a Manacor o a Sa Pobla, a la fi, anar a Inca no era una prioritat, llevat de que anasis a s`hospital, cosa que no era el cas.

Valoració:2menosmas
Per i tant, fa mes de 3 anys

Pero este cuerpo de verdaderos "analfabetos" (la cultura la tienes tu y los de tu cuerda), ha tenido seis bajas por culpa del coronavirus en acto de servicio. Pero tú, culturaza "a rompre", lo único que sabes hacer es el papanatas detrás de un teclado. Presuntamente un infeliz que no da palo al agua. Solo odio, rencor y adoctrinamiento.

Valoració:-6menosmas
Per sebastià, fa mes de 3 anys

@ Imma - La teva estratègia és molt bona, però em quedo més amb el "Ningú em pot obligar a parlar
un idioma que NO SÉ" Es exactament el que fan ells amb l'agravant de que estan convidats insistentment, a aprendre'l i en canvi només rebem despreci i obligació a parlar aquell que ens és estrany i se'ns fa antipàtic i condemnable.
Mentre tinguem tanta gent "malearium" a casa nostra, hem de ser ferms en les nostres conviccions. Ja no és alló del que de fora vindran,,, sino que encara els hi haurem de fer de criats.

Valoració:3menosmas
Per I tant!, fa mes de 3 anys

@Bubota: A les Balears, administrativament, el Català és tan oficial com el Castellà. I cultural i històricament ho és més.
Però aquesta gent del tricorni té un nivell cultural molt baix, per contra d' una xuleria un d'uns fums molt pujats.

Valoració:3menosmas
Per balearium, fa mes de 3 anys

Dejad que los renegados se acerquen a mi que les pone tazo en este panfleto

Valoració:-3menosmas
Per Bubota, fa mes de 3 anys

Per a SR. i altres: Es veritat que el castellà es la Llengua Oficial, però aturar un cotxe per parlar amb el conductor, no es cap Acte Oficial. Entesos?

Valoració:2menosmas
Per tomeu, fa mes de 3 anys

Vull recordar que a Selva hi ha un bon i assortit supermercat amb cotxeria gratuït. No tenia cap motiu per sortir del confinament que ens pertoca a tots. A jo no m'enganya.

Valoració:-18menosmas
Per Pèrdua de temps!, fa mes de 3 anys

No llegesc cap comentari escrit en castellà.
No val el toc!

Valoració:3menosmas
Per Joan, fa mes de 3 anys

Molt bona feina periodística.
Per explicar el que veieu a Twitter, ja ens ho podem fer sols.
De tot en diuen diari.

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente