algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
25°

Més de 900 persones s'han recuperat del coronavirus a les Balears

A les Illes Balears hi ha 588 casos positius actius de SARS-CoV-2, d’acord amb les dades del Ministeri de Sanitat, és a dir, 12 menys que aquest dimecres. D’altra banda, 918 persones s’han curat, la qual cosa implica 37 més que la darrera jornada.

Així mateix, s’han comunicat 6 defuncions i el total acumulat és de 131 morts. Fins ara, s’han registrat 1.637 casos acumulats, 31 més que ahir, la qual cosa representa un increment de l’1,9 %.

Quant a la situació als hospitals, a Mallorca hi ha 348 persones hospitalitzades, 63 de les quals es troben en unitats de cures intensives. La resta de persones, 612, reben atenció per part de les unitats d’atenció al coronavirus.

A Menorca, hi ha 12 persones hospitalitzades (5 a l’UCI). També hi ha 20 persones en seguiment per part de les UVAC.

A Eivissa, són 47 les persones hospitalitzades (11 a l’UCI). Altres 30 persones reben atenció de les UVAC a Eivissa i a Formentera.

D'ençà que va començar l'epidèmia, s'han detectat un total de 298 casos positius entre els professionals que fan feina en els centres sanitaris, el 19 % dels 1.637 casos que s'han detectat en total a les Illes fins ara. De tots aquests casos, a dia d'avui hi ha 157 professionals sanitaris que són positius actius, xifra que representa menys de l’1 % dels 16.000 professionals que fan feina a la sanitat de les Illes Balears. Un total de 253 estan en vigilància activa.

La situació a les residències

Pel que fa a la situació a les residències de gent gran, hi ha 395 persones afectades (271 residents i 123 professionals). En el cas dels usuaris, 212 persones són positives actives, d’altres 14 s’han curats i 46 han mort. Pel que fa als treballadors, 109 són positius actiu i 14 professionals han superat la infecció.

Quant a les residències per a persones amb discapacitat, en les darreres 24 hores no s’han notificat nous casos.

Recomanacions de la Conselleria de Salut

La Conselleria de Salut i Consum reitera la necessitat que la població segueixi les instruccions facilitades per les institucions públiques sanitàries per assegurar l’efectivitat dels recursos i la qualitat màxima en l’atenció de les persones que la necessiten.

Els ciutadans que necessitin anar al centre de salut perquè consideren que tenen símptomes compatibles amb la COVID-19 (tos, febre o fatiga) o bé per qualsevol altra necessitat de salut disposen dels telèfons de cita prèvia 902 079 079 i 971 437 079, a través dels quals se’ls farà un primer triatge i se’ls indicarà què han de fer.

Atenció primària ha reforçat l’atenció telefònica amb 50 línies i també s’ha posat en marxa un sistema d’atenció virtual a través de les xarxes socials d’atenció primària.

Per a l’atenció urgent, el telèfon continua sent el 061, que també va ser reforçat amb 60 persones.

Igualment, per afavorir l’accés a informació rigorosa i actualitzada, s’han activat la pàgina web coronavirus.caib.es i el telèfon 900 101 863 per resoldre els dubtes que puguin tenir les institucions educatives, socials, culturals, esportives, empresarials i polítiques relacionats amb la informació que conté aquesta pàgina.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.