algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
16°

El Govern col·labora amb els Administradors de Finques per a prevenir la violència masclista

El Govern ha signat un acord de col·laboració amb el Col·legi d'Administradors de Finques de les Balears per a millorar la capacitat de prevenció dels casos de violència masclista que es produeixen en el si dels domicilis familiars davant el confinament pel decret d'estat d'alarma.

Així ho ha informat la Conselleria de Presidència, després de la reunió que la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha mantengut amb representants dels consells insulars per a coordinar accions i col·laborar per a millorar la prevenció i l'actuació contra les violències masclista durant l'estat d'alarma provocat per la COVID-19.

Segons han indicat, aquesta iniciativa tracta «d'obtenir suport mutu per a detectar possibles casos en el si de les comunitats de propietaris amb les quals es relacionin els administradors». En el marc d'aquest acord, s'estan repartint cartells amb la informació dels telèfons d'atenció 24 hores a les finques que compten amb comunitat de propietaris.

La consellera Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa, ha destacat que aquesta iniciativa «té per objectiu augmentar la capacitat de prevenció dels casos que es puguin produir en el si dels domicilis familiars» i que amb el repartiment de cartells a les comunitats s'afavoreix que «els veïns també es puguin implicar».

Acord de l'IbDona amb els supermercats

D'altra banda, l'IbDona també ha establert acords de col·laboració amb les cadenes de supermercats Mercadona, Eroski i Hipercentro per a col·locar cartells amb aquesta informació a l'entrada i sortida dels seus establiments. Amb aquesta campanya, s'han penjat cartells en un total de 274 establiments.

Durant la reunió, Armengol ha estat acompanyada per la consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa, i per la directora de l'Institut Balear de la Dona, Maria Duran, els qui han informat també els consells insulars sobre les noves accions dutes a terme perquè els telèfons 24 hores i els diferents recursos per a demanar ajuda arribin tant a les dones víctimes de violència masclista com les persones que puguin estar més pròximes.

Màscara 19

Una de les accions que l'IbDona ha dut a terme aquesta mateixa setmana és la posada en marxa de la iniciativa 'Màscara-19', en col·laboració amb el Col·legi de Farmacèutics de les Balears. Es tracta d'una campanya amb la qual la víctima que se senti vigilada o controlada pugui anar a la farmàcia i demanar una 'màscara 19' i saber que la persona que l'atengui telefonarà de seguida al servei d'emergències 112 i es posarà en marxa el protocol d'actuació.

D'altra banda, per part del Govern també s'ha informat que l'IbDona ha realitzat diversos acords per a fer arribar la informació en totes les Illes de diversos recursos que estan a l'abast de les dones víctimes, com el servei d'atenció 24 hores, el telèfon 112 i l'aplicació 'Alertcop'.

Quant a les xifres d'atenció del telèfon 24 hores (971178989), que també compta amb un servei de Whatsapp al telèfon (639837476), des del 6 de març al 5 d'abril de 2020 s'han registrat 300 consultes, una xifra que suposa un increment del 7,14 per cent respecte del mateix període de l'any 2019.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.