cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 7.68°

Els directors de les residències de l'IMAS traslladen «tranquil·litat» sobre el coronavirus

Els directors de les cinc residències que depenen de l'Institut Mallorquí d'Assumptes Socials (IMAS) han traslladat aquest divendres «tranquil·litat i confiança» per la situació que es viu en cadascun dels centres i el nivell assistencial que s'ofereix a tots els residents davant la crisi sanitària pel coronavirus.

Així ho ha comunicat aquest divendres el Consell de Mallorca, després de la reunió telemàtica que han mantengut els directors dels centres amb la presidenta de la institució insular, Catalina Cladera, i el conseller de Drets Socials i president de l'IMAS, Javier de Juan.

Durant la trobada, Cladera ha valorat al costat dels responsables dels centres les mesures de prevenció i protecció de la salut de residents i treballadors d'aquestes cinc residències, que reuneixen en conjunt un total de 837 usuaris i de 1.022 treballadors.

La presidenta ha agraït «el gran esforç que tots els treballadors, cuidadors i personal administratiu» fan a tots els centres de l'IMAS, per a mantenir el coronavirus fora de les residències.

En aquest sentit, en l'actualitat els cinc centres de l'IMAS han registrat un 1,8 per cent de contagis per coronavirus en el cas dels usuaris, mentre que la proporció cau a l'1,2 per cent en el cas els treballadors, segons els resultats de les prop de 600 proves practicades.

Aquest divendres es compleix un mes des de l'adopció de mesures restrictives per part del Consell a l'accés de personal aliè a les residències de l'IMAS en relació amb la preservació de la salut i la seguretat de residents i del personal.

En la reunió han participat les directores insulars Sofía Alonso i María Ángeles Rodríguez, i els directors de les cinc residències de l'IMAS: Apolonia Vanrell (Residència Bartomeu Quetglas de Felanitx), María Luisa Palma (Residència Bonanova de Palma), Santiago Ramis (Residència Huialfàs de sa Pobla), Apolonia Binimelis (Llar d'Ancians de Palma) i Nadal Blázquez (Residència Oms Sant Miquel)..

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.