cielo claro
  • Màx: 23.26°
  • Mín: 14.96°
23°

El mapa de comerç electrònic de les Balears arriba als 350 negocis i obté 57.000 visualitzacions

En només tres setmanes des de la seva creació, el mapa de comerç electrònic de les Illes Balears ja ha arribat a gairebé 350 negocis, que han fet servir aquesta eina per a vendre els seus productes i serveis a través d'Internet i entregar-los després a domicili. El mapa compta ja amb més de 57 mil visualitzacions. Dels 350 negocis, 204 estan ubicats a Mallorca, 91 a Menorca, i 52 a les Pitiüses. Tots aquests negocis tenen en comú el correu electrònic, l'aplicació WhastApp, les xarxes socials Facebook i Instragram, o poder realitzar el procés de compra completament en línia.

En referència al total de les Illes Balears, 4 de cada 10 negocis disposen d’una web que permet fer-hi compres en línia; 3 de cada 4 tenen pàgina web amb informació de l’empresa; el 76.4% tenen perfil a Facebook; el 52%, a Instagram; i el 43.8% disposen de servei de WhatsApp.

De les 52 empreses pitiüses que apareixen al mapa, un 90% disposen de pàgina web, front de la mitjana del 75% en l'àmbit de les Illes Balears. Tot i així, només 18 de les 52 permet fer-hi la compra en línia. Així mateix, els negocis pitiüsos són els que més empren la plataforma WhatsApp d'entre tota la resta de venedors balears.

L'Instagram, en primer lloc, i Facebook, en segon lloc, són dues xarxes molt utilitzades tant a Menorca com a les Pitiüses a l’hora de fer les vendes per Internet, per sobre de Mallorca que és on hi ha el major nombre de negocis que disposen de pàgina web habilitada per fer-hi les compres.

«Precisament, estam observant que els comerços que presenten millor nivell de digitalització han pogut reaccionar millor durant aquestes setmanes i estan més ben preparats per fer front a la crisi COVID-19», ha explicat la directora general d'Innovació, Núria Riera.

El mapa del comerç electrònic és una iniciativa de la Fundació Bit, encomanada per la Direcció General d'Innovació, per aportar una solució d'innovació tecnològica i fer front a l’emergència COVID-19.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.