muy nuboso
  • Màx: 19.36°
  • Mín: 12.82°
17°

Les Balears sumen 1.271 casos positius i pugen a 196 els sanitaris infectats

Les Balears han sumat aquest dissabte 1.271 casos positius per coronavirus (covid-19), 14 més que aquest divendres, la qual cosa representa un increment del 1,1%. El nombre de sanitaris infectats ha augmentat a 196.

Així ho ha confirmat aquest dissabte en roda de premsa telemàtica el portaveu del Comitè Autonòmic de Gestió de Malalties Infeccioses de Balears, Javier Arranz, qui al seu torn ha subratllat que els morts en la comunitat són 71, una dada que ha avançat el Ministeri de Sanitat.

71 persones mortes

A més, ha posat l'accent que, del total de casos, a les Balears hi ha 778 positius que es troben actius d'acord amb les dades del Ministeri, és a dir, 35 menys que aquest divendres. Mentrestant, 422 persones s'han curat, la qual cosa implica 47 més en l'última jornada, un 12,5% més, destacant que els casos curats suposen el 54% del total de casos.

Situació als hospitals

D'altra banda, Arranz ha detallat la situació en la qual en l'actualitat es troben els hospitals de Balears, desglossant les dades per cada illa.

Així, a Mallorca hi ha 519 persones hospitalitzades, 85 de les quals es troben en unitats de vigilància intensiva. La resta, 514 persones reben atenció per part de les unitats d'atenció al covid-19 (UVAC); A Menorca, hi ha 16 persones hospitalitzades, nou d'elles en l'UCI, i altres 39 persones en seguiment per part de les UVAC; a Eivissa, són 57 les persones hospitalitzades, 16 en l'UCI, i altres 34 persones reben atenció de les UVAC; i a Formentera una persona hospitalitzada.

Residències

Quant als usuaris de les residències, Arranz ha explicat que en les últimes hores, vuit usuaris han resultat positius en coronavirus després de les proves PCR.

Els nous positius, ha detallat, provenen de les residències Bonanova (1), Costa d'a Blanes (1) Oasi (5) i Ca Blai (1), on ja s'havien detectat altres casos amb anterioritat.

Així mateix, ha donat a conèixer que un total de nou treballadors han resultat positius, concretament vuit en la residència Oasi i un en residència Ciutadella.

Amb tot, en total, s'han detectat 175 casos de coronavirus en residències d'ancians de Balears, dels quals 13 persones han mort, després d'haver-se notificat que cinc de les persones mortes en els últims dies, malgrat haver mort en hospitals, provenien de residències.

Residència de persones amb discapacitat

Quant a residències i centres per a persones amb discapacitat, en les darreres hores s'ha notificat un cas nou a la residència MaterPalma.

Per tant, continuen positius per a coronavirus 40 casos, dels quals 39 són usuaris i un un treballador.

Per al portaveu del Comitè Autonòmic de Gestió de Malalties Infeccioses de Balears, Javier Arranz, «sembla que es confirma una tendència a la baixa quant a afectació per covid-19 a les Illes».

Sobre aquest tema, ha afirmat que «es pot dir que aquest ha estat el millor dia quant a dades per covid-19 a l'arxipèlag, de manera que podria no estar lluny de passar la fase aguda de l'epidèmia».

Així mateix, ha assenyalat que «s'està plantejant començar un estudi de prevalença per a saber com està la població general, d'igual manera que s'està treballant per a afrontar la nova fase».

Llits, PCR i material sanitari

Finalment, Arranz ha destacat que el nombre de llits que estan lliures als hospitals de Balears mai ha estat inferior a 350 i que s'han practicat ja a les illes un total de 10.000 PCR.

A més, ha conclòs, «s'està a l'espera que en les pròximes hores arribi a les Balears material per a garantir la protecció dels treballadors d'hospitals i professionals sanitaris».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.