nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Google Maps analitza els canvis en la mobiltat durant el confinament

Els desplaçaments a llocs de treball varen caure a les Balears un 61 per cent fins al 29 de març, abans que entrés en vigor la suspensió de determinades activitats considerades no essencials, segons dades recopilades per Google.

El gegant dels navegadors ha realitzat una anàlisi utilitzant la localització dels usuaris de 131 països del món, inclòs l'Estat espanyol, en el seu servei Google Maps. L'objectiu és mostrar els canvis en la mobilitat dels ciutadans a causa del confinament. Les dades comparen l'activitat habitual amb la detectada en el període d'aïllament. Amb tot, cal puntualitzar que fins al 29 de març podien continuar funcionant activitats que aquesta setmana han quedat suspeses, com la construcció, per la qual cosa és probable que la caiguda dels desplaçaments al treball sigui encara major quan s'observin les dades dels pròxims dies.

La reducció dels desplaçaments a llocs de treball a les Balears és tres punts inferior a la registrada en el conjunt de l'Estat espanyol (64%). La major baixada s'aprecia en els desplaçaments a llocs d'oci, d'un 92 per cent, i en parcs, d'un 90 per cent. Per part seva, la mobilitat en estacions de transport públic es va reduir un 88 per cent i els desplaçaments a farmàcies i botigues d'alimentació, un 68 per cent. L'únic augment s'observa en la mobilitat en zones residencials, amb un increment del 22 per cent.

Google Maps utilitza habitualment les dades de l'historial d'ubicacions per a avisar de quins dies i hores està més concorregut un establiment. Es tracta de dades anonimitzades. «Els equips de salut pública, que prenen decisions crítiques per a combatre la COVID-19, ens han comentat que aquest tipus de dades podrien ser útils per a la salut pública», han apuntat des de la companyia. Així mateix, Google proporcionarà conjunts de dades anònimes a epidemiòlegs que combaten la COVID-19 «per a comprendre i pronosticar millor la pandèmia», per exemple, planificant les estructures de transport urbà.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.