algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

L'Audiència de Palma retira el permís de sortida de caps de setmana per a Urdangarin

La Secció Primera de l'Audiència Provincial de Palma ha ordenat retirar el permís de sortida de dos caps de setmana al mes per a Iñaki Urdangarin, condemnat a cinc anys i deu mesos de presó pel 'cas Nóos'.

En concret, el Tribunal, que el va condemnar en primera instància, ha admès un recurs interposat per la Fiscalia contra la decisió del Jutjat de Vigilància Penitenciària número 1 de Valladolid, que establia la sortida de dos caps de setmana. La Sala considera que no s'han acreditat circumstàncies excepcionals que justifiquin el permís.

La Fiscalia recalcava en el seu escrit que Urdangarin no ha complert encara la meitat de la condemna -fins el maig de 2021- i que ha gaudit de dos permisos ordinaris -de quatre i sis dies cadascun-. Al marge d'això, té concedides sortides amb tres dies setmanals a un centre en el que exerceix com a voluntari.

La Fiscalia va aclarir que considerava beneficioses aquestes sortides per a «pal·liar la situació d'aïllament que pateix» Urdangarin en estar en una presó destinada a població reclusa femenina. No obstant això, va subratllar que va triar voluntàriament aquest centre, «amb consciència plena de les condicions» i no ha sol·licitat un trasllat.

En aquest sentit, el Ministeri Públic va rebutjar que la seva situació li hagi provocat «perjudicis detectables». «L'intern està rebent visites habitualment, ha realitzat activitat física sent reconegut el seu dret a l'ús d'aparells diferents dels del centre, que no s'ajustaven a les seves necessitats físiques (...). Ha realitzat diferents tallers, fins a 3 amb un aprofitament excel·lent i finalment, s'informa de la seva matrícula en diferents cursos externs», va ressaltar.


Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per La veritat, fa mes de 4 anys

Urdangarin és la víctima propiciatòria de la seva família política.

Valoració:0menosmas
Per Pagar els plats romputs, fa mes de 4 anys

N´Urdangarín es mereix la presó. Però el seu sogre campa a pler Malgrat que digués "Todos los españoles són iguales ante la ley".
Què en deu poensar?

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente