algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
28°

Els Agents de Medi Ambient aixequen quatre actes per infraccions de l’estat d’alarma en espais naturals protegits

Els Agents de Medi Ambient (AMA) han aixecat acta, els darrers dies, per diverses infraccions del Decret 463/2020 pel qual es declara l’estat d’alarma. La primera infracció es va detectar dilluns dia 16 al Parc Natural de s’Albufera, quan un agent va detectar tres individus practicant la pesca furtiva dins els límits del Parc, dos dels quals es varen amagar, i va donar avís a la Policia Local de sa Pobla perquè els detengués i els denunciàs. L’AMA va aixecar dues actes al tercer individu: una per infringir l’estat d’alarma i una altra per incomplir la Llei balear de caça i pesca fluvial.

El segon incident es va produir al Paratge Natural de la Serra de Tramuntana, el mateix dilluns. Després de rebre l’avís per part de l’Ajuntament de Banyalbufar, un AMA va detectar un ciutadà estranger acampant a la Serra de Tramuntana, més concretament, a l’indret conegut com a Font de sa Menta. L’individu va al·legar ser estranger, que en el moment de declarar-se l’estat d’alarma es trobava «en trànsit a la ciutat de Palma» i que no té «ni domicili, ni família, ni contactes» a Mallorca. A més, va afegir que només es desplaçava caminant per anar al supermercat. Tot i això, se li va aixecar acta per acampar dins un espai natural protegit i per infringir l’estat d’alarma.

Finalment, el dimecres dia 18, un AMA va glapir dos individus més que practicaven pesca furtiva a s’Albufera i, en conseqüència, en va aixecar una nova acta.

Finalment, cal recordar que l’Institut Balear de la Natura (IBANAT) va suspendre, dia 16 de març i fins a nova ordre, les autoritzacions d’ús del foc arreu de les Illes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.