cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
17°

El Consell destinarà 300.000 euros a subvencions de llibres i fonogrames en català

El Consell de Mallorca ha anunciat la convocatòria de subvenció de llibres i fonogrames en català, amb una dotació de 300.000 euros (250.000 per a llibres i 50.000 per a fonogrames) després que l'any passat s'incrementessin les ajudes en 40.000 euros.

Segons ha informat la Institució Insular, l'objectiu d'aquestes ajudes de mínims, que s'ofereixen amb la configuració actual des de 2016, és augmentar el coneixement i la presència social de la llengua catalana alhora que es dóna suport al manteniment de la indústria editorial i discogràfica en aquesta llengua.

Sobre aquest tema, ha explicat que poden optar a aquestes subvencions les obres editades entre el 2 de juny de 2019 i l'1 de juny d'enguany que tinguin una tirada mínima de 300 exemplars i que siguin primeres edicions o reedicions, i en aquest cas hauran de ser títols publicats fa més de deu anys. Mentrestant, els llibres també han de tenir 50 pàgines com a mínim, excepte si són llibres infantils.

Així mateix, per a la concessió de les ajudes a les editorials i discogràfiques, el Consell valorarà la qualitat i l'interès de l'obra la qualitat editorial o fonogràfica, el seu caràcter innovador, el preu de venda, la trajectòria de l'autor així com la de l'editorial o la discogràfica. Finalment, ha destacat que el termini per a presentar sol·licituds està suspès, en compliment de l'estat d'alarma, decretat arran del Covid-19.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per 2000, fa mes de 3 anys

@ I tant. Millor gastar-los en llibres que no en l´exrcit que no sé que hi fa passejantse pels carrers, serà que volen matar el virus a trets?i el seu cost és molt superior.I si més no que agafin els milions del Juan Carlos.

Valoració:2menosmas
Per I tant, fa mes de 3 anys

A Miró.- Lo dice bien claro el CONSELL DE MALLORCA, tan pronto empiezas a leer. Otro "Don Perfecto".

A Enrique.- Para algunos, o sea lo más granado del catalanismo mallorquín, mil veces es preferible tener un libro en catalán, aunque diga chorradas, a que haya guantes y mascarillas en los hospitales. Que te hayan puesto tres "rojitos" (negativos) confirma lo que voy diciendo. La estupidez, que es contagiosa, no tiene fin.

Valoració:-1menosmas
Per Pepeta, fa mes de 3 anys

@enrique.
Tu creus que unes ajudes per llibres són suficients per la mancança de equips de risc?
En canvi no comentes la.millonada que ens ha robat la casa
Reial i els banc en la.darrera
crisi.
Mira de informar-te bé, abans de criticar si us plau!!

Valoració:3menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 3 anys

Es titular hauria de parlar expressament des Consell de Mallorca, que n'hi ha quatre a Balears, cadascun tan important com es altres

Valoració:3menosmas
Per Enrique, fa mes de 3 anys

Sinceramente espero que en estos momentos tan graves que vivimos en baleares y España , no se les ocurra destinar un solo recurso para libros en. Catalán ni otras cosas que ahora pueden esperar En mi hospital empiezan a faltar material y lo que tenemos lo tenemos a cuenta gotas .
Lo peor está por venir y seguramente habrá escasez como en otros lugares .
Lo siento , pero si es verdad , me parece una vergüenza

Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente