algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
16°

L’STEI Intersindical rebutja la proposta del 'MIR' educatiu

L’STEI Intersindical ha expressat aquest dimarts el seu rebuig davant la proposta de la ministra Celaá, anunciada a la Comissió d’Educació del Congrés dels Diputats, durant la qual va presentar el pla que ha de desenvolupar la carrera docent al llarg d’aquesta legislatura. Una de les iniciatives que inclou aquest pla consisteix en un any de pràctiques que els docents haurien de fer tutelats per un professional amb més experiència, una mena de 'MIR' educatiu.

Algunes de les incògnites que la ministra no va revelar fan referència al fet que no se sap si aquest any de pràctiques serà remunerat, o si la persona que tuteli el professorat novell rebrà qualque tipus de retribució econòmica, de reconeixements de crèdits de formació, de mesures de compensació horària, o d'un altre tipus.

L’STEI Intersindical expressa la seva oposició a «qualsevol mesura que suposi una precarització del treball docent que, amb aquesta mesura, es veuria obligat a fer un any de feina com a mà d’obra barata o, en el pitjor dels casos, amb cost zero». Així, la Intersindical rebutja fermament les «pràctiques de 'low cost', tant en l’àmbit de l’educació com en la resta de serveis públics i sectors professionals».

També manifesta que el professorat de nova incorporació ja disposa de mecanismes que l’assessoren, l’orienten i li faciliten el seu accés a la professió docent, com el procés de tutorització o la fase de pràctiques de les persones aspirants que han aprovat les oposicions.

L’STEI Intersindical i la Confederació d’STEs en l’àmbit estatal s’oposaran a qualsevol model de carrera docent que precaritzi les condicions laborals del professorat i en redueixi els seus sous; i lluitaran en tots els àmbits pertinents per la seva dignificació i el seu accés a la funció docent en les millors condicions.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per No fa cap gràcia, fa mes de 4 anys

I que ho és d'avorrit, aquest subnormalàrium.

Valoració:5menosmas
Per balearium, fa mes de 4 anys

@ Sebas

Como siempre poniendote estupendo.

Valoració:-1menosmas
Per sebastià, fa mes de 4 anys

I sobretot, que no ens vinguin a imposar (dissimuladament o descaradament) el seu adoctrinament de canviar l'idioma. Que després resulta que som nosaltres els que ens surtim de les seves imposicions. Quina nosa que els hi fa el català!!!

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente