nubes dispersas
  • Màx: 17.62°
  • Mín: 8.69°
17°

El Moviment Feminista de Mallorca fa una crida a la mobilització per al 8M

El Moviment Feminista de Mallorca ha presentat aquest dimarts l’agenda d’activitats previstes per a aquest mes de març que, en el marc del Dia Internacional de la Dona, duran a terme diverses entitats i col·lectius que formen part de la coordinadora.

Entre aquestes accions, hi destaca la cadena feminista convocada per al 29 de febrer a les 12 h als jutjats de via Alemanya, Palma. Una activitat oberta a dones i infants, que té com a objectiu continuar reivindicant la necessitat d’unes institucions judicials que apliquin la perspectiva de gènere. «Necessitam jutges i advocats adequadament formats i especialitzats en perspectiva de gènere, que apliquin la Llei Orgànica de Mesures de Protecció Integral contra la Violència de Gènere de manera transversal en la seva activitat judicial», han explicat. També reivindiquen polítiques legislatives valentes que adeqüin la legislació vigent al consens social ampli pel que fa a les violències sexuals. Entre d’altres, exigeixen la incorporació de tot allò establert en el Conveni d’Istanbul.

També hi destaca la manifestació convocada el 8 de març a les 12 h a plaça d’Espanya, que enguany recorrerà els carrers de Palma sota el lema 'Destrueix el patriarcat, no el planeta'.

Així mateix, l'MFM ha fet una crida a totes les dones a secundar la vaga de 24 hores del pròxim 8M. Una vaga que gira entorn a tres eixos. El laboral, emparat legalment per diversos sindicats, l'objectiu del qual és denunciar les condicions de treball de moltes dones que ocupen feines precaritzades, cosa que afecta directament els seus salaris i, per tant, les seves pensions. També pretén denunciar la bretxa salarial que menysprea la feina feta per les dones, els sostres de vidre i els sòls enganxosos. El de consum, per a incentivar un consum responsable, conscient, sostenible i respectuós amb els drets de les dones. I el de les cures, eix que pretenen que enguany adquireixi més pes, amb la finalitat de reivindicar que les tasques fetes tradicionalment per les dones han estat invisibilitzades pel sistema capitalista, que obvia el treball (re)productiu i els imposa dobles i triples jornades de feina.

El fils conductors del 8M del 2020 són la lluita ecofeminista i l'antifeixista, les cures i les violències que travessen la vida de les dones. La lluita ecofeminista, perquè no es pot deixar de banda l'emergència climàtica actual, que no afecta igual a tothom. Cal tenir ben presents les refugiades climàtiques, les explotades del sud global, les defensores de la terra assassinades i violentades, etc. Sense justícia social i de gènere no hi haurà justícia climàtica; i sense justícia climàtica no hi haurà justícia social i de gènere. L’antifeixisme, ara més que mai, perquè amb la reaparició d'un feixisme agressiu i desacomplexat, que pretén fer-nos retrocedir en el temps, s'estan qüestionant drets que es consideraven assolits. Les feministes seguiran incansables en la lluita, perquè són conscients que el feminisme és l’arma més eficaç per combatre el feixisme. I els feixistes també ho saben. Les cures, perquè el fet que les dones assumeixin tasques de forma gratuïta o precària, sense que se’n reconegui la importància, és una realitat que exigeix un canvi urgent. El temps que requereix i el benestar que proporciona la tasca de cures mereix respecte i reconeixement social. El mercat laboral s'ha d'adaptar al temps de cures i quan s'exerceix de forma professional, ha de tenir un salari i unes condicions laborals dignes. Les violències, perquè són sistemàtiques en la vida de les dones: els assassinats, les agressions, els micromasclismes, el llenguatge, la publicitat i l’humor sexista, la bretxa salarial, el sòtil de vidre i la justícia patriarcal són violències masclistes i es mereixen tota l'atenció pública i prioritat absoluta en les agendes polítiques. Les dades són clares i exigeixen que la desigualtat entre homes i dones se converteixi en una qüestió d'Estat.

«Les dones d'arreu del món teixim xarxes de solidaritat davant un sistema global que ens considera ciutadanes de segona. La lluita per la igualtat requereix una tasca intensa en el món educatiu. Els nostres infants mereixen ser educats i créixer en igualtat, sabent que tendran les mateixes oportunitats amb independència que siguin nins o nines. L'educació en igualtat és l'única opció per construir una societat vertaderament democràtica, on la solidaritat i el respecte en siguin pilars fonamentals. És el moment d'un pacte d'Estat per la igualtat real. Visca la lluita feminista», han conclòs en un comunicat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.