algo de nubes
  • Màx: 17.08°
  • Mín: 7.61°
17°

Edificis inacabats de Manacor podran convertir-se en HPO amb el Decret que ultima el Govern

Més de 80 edificis inacabats del terme municipal de Manacor podran acollir-se a una de les mesures extraordinàries incloses en el Decret llei que està ultimant la Conselleria de Mobilitat i Habitatge per a construir habitatges protegits (HPO).

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, s'ha reunit amb arquitectes, constructors i equip tècnic de l'Ajuntament de Manacor per a explicar la nova mesura que afecta de manera significativa en el municipi. A la reunió han assistit també la regidora Nuria Hinojosa i el director general Eduardo Robsy. Cal recordar que la setmana passada es varen presentar les 25 mesures extraordinàries en matèria d'habitatge que tenen l'objectiu de facilitar la promoció, construcció, implantació o ús d'habitatges de titularitat pública, i posar en el mercat habitatge assequible.

El Decret llei que s'aprovarà en les pròximes setmanes serà l'instrument normatiu que regularà aquest paquet de mesures i que permetrà l'entrada en vigor d'aquestes accions de manera immediata. Des de la Conselleria, han explicat que dins d'aquest paquet hi ha una mesura que consisteix a incrementar el parc públic a través d'edificacions inadequades amb llicència caducada.

Encara que tots els municipis podran acollir-se a aquesta mesura, repercutirà de forma molt significativa el municipi de Manacor on es concentren més de 80 edificis inacabats i amb llicència caducada. El conseller Pons ha dit que «aquesta mesura és fruit d'una col·laboració entre l'Administració pública i el sector privat on es dóna resposta a problemes històrics». Així, ha assenyalat que mentre es guanya «en qualitat i entorn urbà», permet «crear VPOs i no va acompanyat d'un esforç econòmic de l'administració».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.