muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 17°
20°

Les Balears, exemple de bones pràctiques en fons europeus pel projecte d’implantació d’aula digital i la depuradora de Binissalem

Les Balears, exemple de bones pràctiques en fons europeus.

dBalears/Arxiu

Dos nous projectes del Govern de les Illes Balears han estat reconeguts com a casos de bones pràctiques en la gestió de fons europeus. El Ministeri d’Hisenda ha comunicat a la Direcció General de Fons Europeus aquest reconeixement al projecte d’aula digital, de millora tecnològica a centres educatius de totes les illes, el qual ha tingut una inversió total de prop d’un milió d’euros i beneficia prop de 90.000 alumnes, i a la remodelació i ampliació de l’estació depuradora d’aigües residuals de Binissalem, per a la qual s’ha fet una inversió de tres milions d’euros i que permet donar servei a 14.000 persones. Tots dos projectes han estat cofinançats al 50% amb el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Tal com ha explicat el Govern aquest dissabte, el projecte de subministrament i instal·lació d’equips d’aula digital per a aules d’educació primària i d’educació secundària obligatòria dels centres docents públics ha beneficiat una població escolar de prop de 90.000 alumnes, amb un percentatge total d’aules amb connexió a internet del 100% i un total de 3.897 aules digitals subministrades i instal·lades en els centres educatius.

Aquest equipament tecnològic permet millorar la connectivitat dels centres i la projecció de continguts educatius en gran format i de manera interactiva a les aules. Es tracta d’un conjunt integrat per una pissarra digital, un projector interactiu i una caixa de connexions. La Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca ha executat aquesta actuació amb una inversió total de 996.586 euros, amb una ajuda del fons FEDER de 498.293 euros.

Tal com talmbé ha explicat el Govern, pel que fa a la remodelació i ampliació de l’estació de depuració d’aigües residuals de Binissalem, es tracta de la primera actuació de millora del sistema de sanejament i depuració d’aigües dels nuclis urbans de Sencelles i Binissalem des de l’any 1994. L’Agència Balear de l’Aigua i la Qualitat Ambiental (Abaqua) ha dut a terme l’elaboració i adjudicació d’aquest projecte, amb una inversió total de 3.016.772 euros i una ajuda del fons FEDER de 1.508.386 euros. La nova infraestructura duplica el cabal màxim d’aigua que es pot tractar a diari, la qual cosa permet donar servei a més de 14.000 habitants dels municipis de Binissalem i Sencelles, mentre que abans només podia donar servei a unes 5.000 persones.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.