algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
15°

La Junta de Personal Docent demana la suspensió de la tramitació de l'Avantprojecte

La Junta de personal docent de Mallorca demana al conseller la suspensió de la tramitació de l'Avantprojecte de la Llei d'educació de les Illes Balears i insta la Conselleria a dedicar el «màxim d’esforços possibles a la derogació de la LOMCE i recuperar al màxim les competències pròpies de les Illes Balears».

Al mateix temps, demana a la Conselleria la redacció d'un nou text que reculli suposi una «garantia de l'ensenyament en català», tal com preveu el Decret de Mínims. «No es pot admetre cap passa enrere ni cap rebaixa en relació amb aquesta qüestió».

Així mateix critiquen que l'actual Avantprojecte «deixa en mans dels directors l’elecció de docents que s’han d’incorporar als centres a través de l’entrevista personal així com la perfilació i/o requisits de les places». Per això, consideren, és un instrument de selecció «subjectiu i, per tant, en aquest sentit no es garanteix el principi de mèrit, igualtat, capacitat i publicitat».

Pel que fa a la Mesa Sectorial d’Educació, apunten que apareixen «nous àmbits de negociació que contraresten la representació de la part social dels docents» i suposa «buidar de competències i continguts una Mesa Sectorial en què s’hi representen els interessos i drets de tot el professorat». Entre altres qüestions han criticat el sistema de finançament previst per l'Avantprojecte educatiu, el sistema d'escolarització i el tractament igualitari entre centres públics i concertats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.