algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

El Consell de la Joventut de les Illes Balears reclama mesures que permetin al jovent emancipar-se

168029

El Consell de la Joventut de les Illes Balears (CJIB) ha expressat aquest dimecres preocupació envers l’elevat preu del lloguer.

«Des del CJIB igual que des de la resta de la societat, rebem amb preocupació les notícies que mostren que les joventuts a les Balears, han de pagar el 123% del seu sou a les nostres Illes, i un 91,8% a la resta de l’Estat, segons dades de l’observatori d’emancipació del Consell de la Joventut d’Espanya», han denunciat.

A més, han remarcat que el jovent de les Balears, cobrant una mitjana d'11.000 euros anuals, «es veu obligat a fer un esforç, que podem definir com a insostenible, per a poder continuar amb el seu projecte de vida o bé explorar vies alternatives com són les de compartir pis».

Així, l'organització ha demanat mesures «valentes i eficaces» per a combatre aquest problema. «Mesures que permetin a les nostres joventuts emancipar-se i donar continuïtat al seu projecte vital. Reclamam una major construcció d’Habitatge de Protecció Oficial, ajudes per al lloguer jove i altres mesures que facin incidència directa als preus de l’allotjament, com impulsar lleis i normatives que limitin els preus de l'habitatge i aturin els processos d’especulació que es produeixen al nostre territori», han explicat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.