algo de nubes
  • Màx: 13.9°
  • Mín: 7.77°
14°

Fa una consulta a un jutjat de Palma i li responen: «Ya me dirá cómo lo hacemos si yo no entiendo el catalán ni tengo obligación de entenderlo»

«Ja em dirà com ho feim si jo no entenc el català ni tenc obligació d'entendre'l perquè això és l'administració general de l'Estat...», aquesta és la resposta que va rebre B.A.F. de part d'una funcionària quan va telefonar al jutjat contenciós-administratiu número 2 de Palma, per fer una consulta.

El fet, que ha pogut contrastar dBalears, es va produir el passat divendres 24 de gener.

Quan B.A.F. va demanar que l'atengués una altra persona capacitada per entendre el català la funcionària va insistir en que no l'entenia, per la qual cosa el ciutadà va veure vulnerat el seu dret a poder dirigir-se a l'administració pública en la llengua oficial que triï.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente
Per me n'afluix ja?, fa mes de 4 anys

@jjuanpablo, sa majoria de vegades n'hi ha que no actuam com diu vostè 'ofendiditos. De fet deuen ser beeen rares i molts no ens agrada que es crei enfrontament ni encara més angústies quan es pateix. Algunes vegades ens cal usar sa llengua més propera. Sobretot quan hi ha emocions o patiments. O ens sentim insegurs, o amb falta de temps, recursos, estrés, malaltia, angústia, son, no podem expressar algun aspecte. Però cal un mínim de vista i sensibilitat per entendre qui imposa a qui, i sempre hi haurà confusions, és clar

Valoració:0menosmas
Per Ja seria ben hora, fa mes de 4 anys

Que encara no funciona l'oficina de drets lingüístics?

Valoració:3menosmas
Per Juanpablo, fa mes de 4 anys

Pero vamos a ver... Vosotros sabéis si esa persona fue destinada aquí por elección propia? Igual si hubiera plaza en otro lado no venía aquí... Pero bueno eso es otro problema... Y otra cosa... Tu si tienes un problema y quien te lo va solucionar no te entiende... Que haces protestas pudiendo hablar en otro idioma... O facilitas las cosas a alguien que te va ayudar...?? Es que no entiendo tanto problema porque os atienda un foraster, como vosotros lo llamáis...tan cerrados sois q veis un problema en todo!! Ojalá os tuvierais q ir vivir a Galicia por alguna fuerza mayor y cualquier funcionario os hablara solo en gallego porque le sale dl papo... Un saludo a todos ofendiditos españoles

Valoració:-6menosmas
Per sebastià, fa mes de 4 anys

@ Juan Pablo .- Que Déu et conservi les orelles perque sino a on et fotaràs les ulleres, si ja no hi veus?
No estaries millor a la teva amada eÑa en lloc d'anar a interpretar els problemes dels altres com si fóssiu algun exemple a seguir que no sigui el ridicul? Com si no en tinguèssiu prous vosaltres mateixos, savis de vilatrista.

Valoració:5menosmas
Per indignat, fa mes de 4 anys

@Juanpablo
Perquè sempre hem de ser els mateixos els que hem de baratar de llengua?
No som ciutadans de segona. Però ens hi fan.

Valoració:6menosmas
Per Catalunya insular, fa mes de 4 anys

No tenim cap obligació constitucional de parlar castellà.

Valoració:6menosmas
Per Juanpablo, fa mes de 4 anys

Que fácil es hablar sin tener ni idea, y que fácil es poner que han contrastado la información cuando es mentira... El funcionario por muy foraster que sea esta aquí con una oposición aprobada por el estado de España en la que en ningún momento ha tenido que demostrar ni aprender nada de catalán... Si tanto interés tenía BAF en que le resolvieran su problema se comunicara con la persona que se lo iba a resolver en español... Que veo mucho ofendidito pero se os olvida que estamos en España... Ah y se le dio la opción de hablar con alguien en su amado idioma... Pero prefirió crear esta polémica absurda.

Valoració:-11menosmas
Per Balutxo, fa mes de 4 anys

‪Resposta: doncs ja me dirà qui té el deure que jo pugui exercir el meu dret!‬

Valoració:10menosmas
Per Laia, fa mes de 4 anys

Hi ha espanyols i espanyoles que creuen que son llombrígol del món i no son més que el cul del món

Valoració:14menosmas
Per teresa, fa mes de 4 anys

Jo fotria fora de les illes tots els jutges que no volen emprar la nostra llengua. Així no hi hauria el desgavell que hi ha en els jutjats, sobretot en els de Manacor.

Valoració:15menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente