algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

El TSJIB assumeix la causa contra Penalva i Subirán, que instruirà Carles Gómez

La Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB) ha dictat un acte pel qual assumeix la competència de la causa que investiga el jutge Manuel Penalva i al fiscal Miguel Ángel Subirán i ha designat, per torn de repartiment, la seva instrucció al magistrat Carles Gómez.

La setmana passada la magistrada instructora Carmen Abrines va elevar el cas al TSJIB en apreciar indicis de delictes de prevaricació, revelació de secrets i deslleialtat professional i detenció il·legal, presumptament, comesos quan Penalva i Subirán estaven al capdavant de la instrucció del 'cas Cursach'.

Amb aquest tràmit, Abrines va traslladar al TSJIB la causa, en tractar-se el jutge i el fiscal --actualment de baixa-- d'aforats. La peça també inclou com a investigats quatre policies nacionals i la testimoni protegida número 31 del 'cas Cursach'.

En l'exposició raonada, Abrines rebutja els delictes de coaccions a testimonis i organització criminal que els imputaven les acusacions.

En l'acte pel qual el TSJIB assumeix la causa, signat aquest dimecres, es recull l'exposició d'Abrines en la qual aquesta constata «uns determinats fets presumptament delictius» que poguessin haver comès Penalva i Subirán durant la instrucció del 'cas Cursach, el cas ORA i el cas IME.

Segons l'argumentació de la jutgessa, es distingeixen dues classes d'actuacions que fonamenten la seva decisió: diverses «filtracions» d'informació «secreta o reservada» pertanyent a aquestes causes i «la demora deliberada i injustificada» en la presa de declaracions i requeriments per a «poder justificar l'ordre d'empresonament provisional» de tres investigats.

En l'acte, la Sala recull els detalls d'aquests dos tipus d'actuacions i per això declara de la seva competència aquesta investigació i demana que es designi un magistrat per a la seva instrucció, tasca aquesta que ha recaigut en el magistrat Carles Gómez.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.