algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
15°

La Delegació del Govern espanyol nega que hi hagi una xarxa de prostitució infantil a les Balears

La cap de la Unitat de Coordinació de Violència sobre la Dona de la Delegació del Govern espanyol a les Balears, Julia Vázquez, ha negat aquest dimecres l'existència d'una xarxa de prostitució i ha explicat que, per contra, s'han detectat «diferents casos individuals».

En declaracions als mitjans de comunicació, al costat de representants de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), Consell de Mallorca, Policia espanyola i Guàrdia Civil, Vázquez ha destacat que «no existeix una xarxa», encara que ha detallat que pot haver-hi casos en els quals un mateix menor sigui explotat per diferents persones sense relació.

Per la seva banda, el president de l'IMAS, Javier de Juan, ha explicat que aquest dimecres s'ha produït una de les seves reunions periòdiques amb Policia i Guàrdia Civil per a tractar aquests assumptes, encara que en aquesta ocasió, s'ha avançat la data, després de les darreres informacions publicades.

De Juan ha explicat que una de les decisions que s'ha pres és crear una comissió que inclogui altres institucions, com els ajuntaments, que «són una part fonamental en aquests casos».

Sobre els protocols d'actuació, De Juan ha dit que han funcionat a nivell general i ha explicat que el fet de posar mitjans sobre un assumpte fa que es detectin casos i que aquests aflorin. «Ara es fan visibles», ha dit.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.