nubes dispersas
  • Màx: 19.09°
  • Mín: 13.93°
19°

Formentera remet al Govern les al·legacions per a desestimar la instal·lació d'un Parc Fotovoltaic a La Mola

El Consell Insular de Formentera, a través de les àrees de Territori, Medi Ambient i Agricultura, ha remès al Govern un escrit d'al·legacions que desestima la instal·lació del Parc Fotovoltaic Posidònia a La Mola.

Segons ha informat la institució, aquest escrit d'al·legacions inclou dos informes vinculants negatius, per part de Territori i Agricultura, per no complir el projecte amb la legislació insular i balear vigent.

L'administració insular s'ha mostrat a favor de la implantació de les energies a l'Illa, però vol fer-ho de manera planificada. Per això, està treballant en el desenvolupament del Pla especial regulador de la implantació d'instal·lacions energètiques de Formentera.

L'informe dels serveis tècnics d'Agricultura assenyala que la instal·lació del parc compromet «l'alt valor fèrtil i productiu» de la finca i suposaria l'alteració dels sistemes de drenatge tradicionals, contravenint la Llei 3/2019, de 31 de gener.

Segons ha destacat, el parc es projecta en una zona tipificada com a Àrea d'interès agrari i, per tant, ha de ser regulada i delimitada. El Consell ha explicat a més que el Pla especial determinarà les tecnologies i els espais més idonis per a desenvolupar les energies netes.

En cas contrari, la implementació d'energies renovables es realitzaria de manera discrecional per part de les empreses privades, que decidirien les tecnologies i espais a usar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa mes de 4 anys

Sa imatge no és de sa Mola sinó des Cap de Barbaria, que també té far

Valoració:1menosmas
Per Sebastià, fa mes de 4 anys

@ Guillem .- No cal afegir res més al seu comentari, sino que jo penso que comparativament, una altra solució ecològica serien els generadors molins de vent, però que paisatgisticament son millors les plaques. El que no hi ha dubte és en acceptar una solució de futur i respectuosa amb la natura.

Valoració:0menosmas
Per Guillem, fa mes de 4 anys

Molt bé que no vulguin plaques fotovoltaiques a Formentera, però l’emergència climàtica ens obliga a ser autosuficients en energies renovables a cada illa. Està bé la connexió per cable entre Illes i també amb la península per a situacions puntuals d’avaries, però no per a dependre de manera continuada de la energia transportada i produïda en altres indrets.

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente