algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
10°

Educació permet que VOX assisteixi als centres educatius

La Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca ha acceptat que els diputats del parit d'extrema dreta, VOX, puguin visitar els centres educatius fora de l'horari lectiu, i ha determinat que hauran de fer-ho acompanyats de l'inspector educatiu de la zona.

Així ho ha anunciat la Conselleria aquest dijous. VOX va sol·licitar fa visitar els centres acusant els professors «d'adoctrinament i de mancada llibertat lingüística». Concretament, el diputat Jorge Campos, va dir que volia visitar un total de 52 centres, la majoria públics.

La Conselleria ha establert un procediment per a seguir en totes les visites. Es faran a partir de gener, fora d'horari lectiu, i es concertaran abans amb els centres. A més, se circumscriuran a les dependències que la direcció consideri oportunes.

Podran assistir, com a màxim, dos representants del grup parlamentari sol·licitant -en el cas de VOX, té tres diputats-, acompanyats pel director o un membre de l'equip directiu i l'inspector de zona, que comprovarà que es compleix el protocol de la visita.

La Conselleria ha assenyalat que «si bé no hi ha inconvenient a un eventual accés» per part de VOX a l'interior dels centres, «una altra cosa és que aquest accés arribi a l'interior de les aules» durant una classe. Des d'Educació, apel·lant al Decret de drets i deures dels alumnes, consideren que permetre l'entrada a les aules mentre hi hagi activitat lectiva «pot afectar el dret d'educació de l'alumnat».

«S'entén que la presència de tercers durant el període lectiu, com seria una delegació parlamentària, resulta desproporcionada, ja que pot afectar els alumnes», ha argumentat la Conselleria, que ha recordat que la majoria dels alumnes són menors d'edat. També creuen que alteraria la llibertat d'intervenció en classe amb els companys o el professor i el desenvolupament de proves i treballs.

La Conselleria ha qualificat «d'inacceptables els intents per part de determinades formacions polítiques de posar en dubte el bon funcionament dels centres educatius de Balears i dels docents». «Han estat acusats de manera continuada de pràctiques que no tenen a veure amb la realitat», subratlla la Conselleria.

L'STEI demana «seguretat jurídica»

L'STEI Intersindical ha registrat un escrit amb el qual demana a la Conselleria «instruccions clares que donin seguretat jurídica davant les visites tendencioses de l'extrema dreta», segons ha informat el sindicat.

El secretari general de l'STEI i delegat de personal, Miquel Gelabert, ha demanat al conseller, Martí March, que dicti «unes instruccions clares i per escrit sobre com han d'actuar els equips directius durant les visites».

En particular, li demana que reguli aspectes com la presa i difusió d'imatges, la documentació i la possibilitat que participin en la visita altres persones diferents de l'inspector i el membre de l'equip directiu.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per No me fio ni un pel, dels fatxes-ultres., fa mes de 3 anys

Que les escoles ho gravin tot.

Valoració:7menosmas
Per Basta d´Ingenus, fa mes de 3 anys

Supòs que els professors están en el seu dret a no obrir boca davant un intrús!

Valoració:13menosmas
Per Obvi, fa mes de 3 anys

I armaran xous!
Això és de bojos no evitar-ho!
Ja en menjarem de morena! El primer será el Govern que ho permet.
Per cert, hi ha qualque infiltrat al Govern, no?
Mirau per aquí!

Valoració:12menosmas
Per Noentenc a aquest conseller, fa mes de 3 anys

I coneixent com és aquesta gent,malgrat tot sigui correcte i impecable, s'inventaran infraccions.
Almenys que ho gravin.

Valoració:18menosmas
Per No en el meu nom, fa mes de 3 anys

No entenc pq es deixen dominar per aquests "puñeteros fatxes"

Valoració:19menosmas
Per Cox, fa mes de 3 anys

Fora de l'horari lectiu?. A les sis del mati i a poder ser en diumenge. Aixi l'atmosfera es podra descontaminar una mica abans que no arribin els alumnes.

Valoració:20menosmas
Per yo, fa mes de 3 anys


tenen tot el dret de món a anar
són mes democràtics que els radicals d'aquest diari

Valoració:-30menosmas
Per Sebastià, fa mes de 3 anys

Es com posar la guineu a cuidar del galliner. Marca EÑÑA
155era i aporellista.

Valoració:22menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente